Modanın katmalarına yolculuk

Bu kış çok sıcak geçecek, çünkü kat kat giyinme trendi geri döndü! Kural yok; sadece elinizi korkak alıştırmayın ve malzemeden çalmayın.

Haberin Devamı

Bu sezon Avrupa’da özellikle Londra ve Berlin sokaklarında ‘punk’ ve ‘grunge’ stilinden doğmuş kat kat giyinme trendi gündemde... Yani bulabildiğini geçirmiş gibi görünmek bu sezon oldukça moda. Kat üstüne bir kat daha giymek, tişört üzerine gömlek, onun üzerine sweatshirt geçirmek gibi oldukça eğlenceli.
Bu size hem kombin yapma kolaylığı sağlayacak hem de soğuk kış günlerini sıcacık atlatmanıza yarayacak.
Birinci kat Tişört: Tişörtte atlanmayacak nokta mesaj kaygılı, desenli veya önü renkli baskılı olması olmalı. Renk ayrımı yapmıyoruz yalnız tişört kalıbı çok bol olmamalı ki diğer katlara yer kalsın. Yakasının açık olması şart. Ne kadar salaş o kadar iyi görünecektir. ‘Grunge’ değil ‘smart’ bir görünüm için, düz beyaz tişörtü seçin.
İkinci kat Gömlek: Bu kat da olmazsa olmazlardan. Tavsiyem flanel kumaş, ekoseli renkli gömleklerden almanız. Aynı zamanda jean gömlekler de çok kolay kombinlenir. Bu iki tarz gömlek her daim dolabınızda bulunsun. Lakin kat kat giyinmeniz gerekecek çok fazla okazyon olabilir. Gömleğin önü mutlaka açık olmalı o yüzden cok uzun gömleklerden almayın. Ekoseli gömleği giymeyip belinize bağlayarak da bu stili zenginleştirebilirsiniz.
Üçüncü kat Kapüşonlu sweat-shirt: Grunge için şart bir ürün. Özellikle kapişon, görüntüdeki genel sokaklardan gelen grunge modasının demirbaşıdır. Her renk sweatler kabulümüz, sadece çok bol olmasın ki üzerine bir kat daha çıkabilelim.
Dördüncü kat Jean Ceket: Jean ceket kendi başına çok zayıf kalırken bu tarz üst üste kombinleme de parlayacaktır. Çok dar bir jean ceket alırsanız içine diğer ürünleri giyemezsiniz. Hafif bol kalıpta olsun. Kapüşonlu sweat’lerle giyilen jean ceketler favoriler arasında.
Beşinci kat Kolsuz puf mont yelekler: Renkli kolsuz yelekler ‘bodywarmer’ da denilen bu yelekler blazer’ların üzerine bile çok güzel giyiliyor. Oldukça pratik olduğunu ve sıcak tuttuğunu göreceksiniz.

Haberin Devamı

Bonus Puanlar:

Riviera’ya yolculuk:
1968 yapımı ‘The Thomas Crown Affair’ filmindeki karakterlerden ilham alınarak hazırlanan Façonnable Aristocrate serisinde kiremit, taba, buz mavisi ve kırçıllı gri gibi renkler hâkim.

Haberin Devamı

Bir kahve?
Kat kat tarzı bütünleyecek bir çift botunuz mutlaka olmalı. İnci Deri bu kahverengi ve bej renklerinde iddialı modeller hazırlardı. Koleksiyonda bu renklere uygun cüzdan ve kartvizitlikler de var. Kemerler standart kahve, siyah ve taba renklerde.

Pasaklılara yer yok:
Şu bir gerçek ki, ‘evsiz’ görünümü koşuşturmalı şehir hayatına uygun değil. Nano- care teknolojisiyle üretilen kumaşlar, bu noktada imdadımıza yetişiyor. Damat’ın su geçirmeyen ve leke tutmayan ‘Legendary Shirt’ koleksiyonu iyi bir örnek.

Yazarın Tüm Yazıları