Modacılara ilham verdi

Binboa Vodka, kabartma logolu yeni şişesini Spoil’de düzenlenen ‘Binboa Loves Fashion’ partisi ile tanıttı.

Aralarında Gamze Saraçoğlu, Özgür Masur, Mehtap Elaidi, Simay Bülbül ve Tuvana Büyükçınar gibi Türkiye’nin önde gelen modacılarının Binboa Vodka’nın yeni şişesinin tasarımından esinlenerek yaptıkları illüstrasyonlar ve eskizlerle renklenen geceye sanat, moda, tasarım ve gece hayatının önde gelen isimleri katıldı.

Yıldızların tercihi

Marcello de Cartier’nin en son çanta koleksiyonları Hobo bag ve Saddle bag, Cartier Nişantaşı butiğinde düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı. Ev sahipliğini Cartier butik müdürü Esra Göymen’in üstlendiği davette, dünyanın en ünlü isimleri tarafından tercin edilen ve fiyatları 900 euro’dan başlayan çantalar büyük ilgi gördü

Bahara doğru

Beymen Nişantaşı’ndaki mağazasında 2011 İlkbahar-Yaz sezonunu Beymen Kreatif Direktörü Murat Türkili’nin sunumuyla gerçekleşen bir ‘trunk show’la tanıttı. Dünyaca ünlü markaların yeni sezon koleksiyonlarını, farklı kombinler eşliğinde inceleyen konuklar, Murat Türkili’nin aktardığı yeni sezon trendlerini de büyük bir ilgiyle dinledi. Defilenin sonunda Beymen Bridal bünyesinde satışa sunulan Lanvin markalı gelinliğin sergilenmesi davetin sürprizi oldu.

Yastık’lar Londra’da

Camila Parker, Tilda Swinton, Jemina Khan gibi dünyaca ünlü yıldızların tercih ettiği Türk yastık markası ‘Yastık by Rıfat Özbek’, 23 Şubat’ta Londra’daki mağazasının açılışını yaptı. Ortağı Erdal Karaman ile birlikte açılışa ev sahipliği yapan Rıfat Özbek, aralarında Lady Diana’nın kardeşi Johnny Shand Kydd, “My Best Friend Wedding” ve “Inspector Gadget” filmlerinden tanıdığımız İngiliz aktör Rupert Everett’in de olduğu konuklarını ağırladı.

Çağlayan İstanbul’da

Dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan’ın “Yakınlık Sensörleri” (Proximity Sensors) başlıklı kişisel sergisi, önceki akşam Beyoğlu Galerist’te açıldı. Sanatçının Galerist’teki üçüncü kişisel sergisi için üretilen eserlerin yanı sıra ilk kez geçtiğimiz yıl Londra Lisson Gallery’de sergilenen Sertab Erener tarafından seslendirilen “Üzgünüm Leyla” başlıklı eseri de Türk sanatseverlerle buluştu. Çağlayan, eserlerinde kullandığı peruklardan esinlenerek, kendisi de konukları taktığı perukla karşıladı.

Genç yeteneklere destek

ERGO’nun ana sponsorluğunda Çağdaş Eğitim Vakfı iş birliği ile gerçekleşen “Harika Yetenekler” projesinin tanıtımı, müzik alanında sekiz harika yeteneğin sergilediği performans eşliğinde, İTÜ Maçka Kampüsü’nde yapıldı. Sunuculuğunu Jülide Ateş’in gönüllü olarak yaptığı tanıtım etkinliğine kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerinin de katılımıyla gerçekleştirilirken, ÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Berrin Yoleri katkıda bulunanlara plaket verdi.

Türk lezzetleri Bakü’de

Başarılı işletmeciler Çetin Kırışgil ve Göksel Sunter, Bakü’de yaşayan Türk işadamı Cem Aykaplan ile birlikte, Türk lezzetlerini Azerbaycan halkına sunmak için 300 kapalı 350 açık olmak üzere toplam 650 kişilik kapasitesi ile ‘By Tike’ adlı bir restoran açtı. Açılışını Türk Büyükelçisi Hulusi Kılıç’ın yaptığı Azerbaycan’daki ‘By Tike’nin açılışına, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yeğeni ünlü modacı Fahriye Helefova ve ünlü organizatör Erkan Özerman da katıldı.

Denizden gelen lezzetler

Büyükçekmece Albatros sahilindeki balıkçı “Antik-İsmet’in Yeri”, ormanlık bahçesi ve lezzetleriyle aileler için.
Yazarın Tüm Yazıları