Moda yön değiştiriyor

Erkeksi siluetler kadar "küçük kadın" görünümünün de prim yaptığı yeni sezonda hatlar daha belirgin... Ayrıca detaylar kadar kumaşlar da şıklığınızda söz sahibi.

Yeni bir sezona girmeye hazırlanıyoruz. Modanın bu kadar hızlı değişim yaşaması, özellikle moda takipçilerinin herkesten bir adım önde olmasını gerektiriyor. Bu nedenle de yazın bu en sıcak günlerinde, aylar öncesinden belirlenen trendleri ana hatlarıyla yazmak da bizlere düşüyor. Şimdilik sadece bir bilgi olsun diye... Çok derinlere inmeden, detaylara dokunmadan.

Öncelikle sizlere bir ipucu; moda yönünü tamamen değiştiriyor. Siluetler daha belirgin, kesimler daha net, kadınlar daha feminen görünüyor. Ama bu abartıdan uzak, detaylardan yoksun bir sezon geçireceğiniz anlamına gelmiyor. Kürk yine ihtişamın temsilcilerinden biri olarak yaka ve kollarda yerini alıyor.

2006 sonbahar-kış modasında, yumuşak geçişlerle kendini belli eden sevimli bir kadın görünümü hakim... Temiz siluetler yaratan tasarımcılar, vücut hatlarını ortaya koyan kesimleri sıkça kullanıyorlar. Parlak kumaşlar gecelere damgasını vururken, koyu tonlar canlı ve güçlü renklerle buluşuyor.

Kemer olmadan asla

Kemer, bu kış da koleksiyonların tamamlayıcı aksesuvarı... Çünkü yaratılan bu "küçük kadınlar" konseptine çok yakışıyor. İlhamını geçmişten alan, özellikle de 40’lardan kalma uzun kabanların bellerinde, vücut hatlarını belirginleştirmek için kullanılıyor. Platform topuklar, büyük çantalar, tasarım harikası uzun triko üstler, dar denimler sokak modasını lüksle buluştururken, yaratılan bu zıtlık "urban look" olarak moda sözlüklerine giriyor.

Gri, kırmızı gibi kış aylarında kendini gösterecek sıcak ve çarpıcı tonlar, Marc Jacobs, Stella McCartney, Chloe gibi tasarımcıların kombinasyonlarına ruhunu veren "esas" renkler arasında... Ve koleksiyonlarda fark edilir bir yoğunlukta yer alıyorlar. Muhteşem ikili, siyah ve beyaz ise uyumlu birlikteliklerini özellikle aksesuvarlarda devam ettirecek gibi görünüyor.

Bu yaratılan şık ve zarif kadınlardan biri olmak size çok uzak mı geliyor? O halde "daha erkeksi" seçimlere yönelebilirsiniz. Ceketler, yüksek manşetli gömlekler, bol dökümlü bir pantolonla tamamlanan kısa maskülen bir ceket, yelek, gardıropların vazgeçilmezlerinden olacak. Bu görünüm kravat gibi belirleyici bir aksesuvarla tamamlanacak.

İngiliz tarzı kabuk değiştiriyor. İskoç havalı kombinasyonlarda rahatlık ve kumaşlar, geleneksel dokunuşlar dikkat çekiyor. Bunun dışında binicilerden etkilenen tasarımcılar, özellikle tipik binici pantolonlarını koleksiyonlarına ekleyen markalar, kışın çok moda olacak yün bereler, kalpaklar ve şapkalar yanına bir de binici kasketlerini ekliyor.
Yazarın Tüm Yazıları