Moda yazarları yanıldı

Güncelleme Tarihi:

Moda yazarları yanıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00



Simten DANIŞMAN
Haberin Devamı

Yine çiçeklendi fındık dalları şarkısı moda değil, bahar dalları da çiçeklerini çoktan döktü, ama moda dünyamız tamamen çiçeklendi. Özellikle pembe gül, boyunda fular niyetine, elbiselerde süs olarak, ayakkabılarda toka şeklinde kullanılıyor.

Siz aslında sezon açılmadan stilinizi belirlediniz. Belki düşük belli bol pantolonlarla üst bedeni sarıp sarmalayan tişörtlere kendinizi bıraktınız. Belki de boyu dize kadar inen, minik dekolteli merserize hırkalarla saklanmış elbiseler giymeyi tercih ettiniz. Gizli muhafazakárlığı yukarıya, özgürlüğü ayaklara uygun buldunuz: Kırmızı ojeli ayak parmaklarınızı yüksek topuklu ve bantlı ayakkabılarınızda teşhir ediyorsunuz. Ama iş burada bitmiyor. Çünkü daha yazın ortası bile gelmedi, çılgın sıcaklarla henüz karşılaşmadınız. Üstelik, daha da önemlisi moda dünyasının ‘‘tüketilmesinde’’ direttiği akımlardan uzak durdunuz!

BAŞTA ÜNLÜ MARKALAR

İşte bu akımların en süslü püslüsü, hatta doğru tanımla en çiçekli böceklisi ‘‘gül modası’’. Geçtiğimiz kış dünyanın en ünlü modacıları, hazır giyim fuarlarında defile şovlarını yaparken podyumda sıra sıra güllü kıyafetlerini tanıtmışlardı. Kimisi Yves Saint Laurent gibi sadece güllerle bezenmiş bir sahne kostümü yaratmayı tercih etmiş; hatta bu şovun yankılarının kuvvetli olması için model olarak Laetitia Casta'yı seçmişti. (Kendisi geçtiğimiz yıl Fransa'nın sembol güzeli olarak seçildi...)

Ungaro ve Dolce Gabbana ise şapkaların en görülen yerlerine veya derin dekolte elbiselerinin askılarına güller iliştirmeyi uygun bulmuşlardı. Ancak sokak modasının buna uygun olmadığını söyleyen moda yazarları ‘‘güller hayatımıza girmeden geçip gider’ demişlerdi. Ama öyle olmadı.

FULAR NİYETİNE

Şu günlerde herhangi bir magazin dergisine veya televizyon programına şöyle bir göz atmanız durumun ne aşamada olduğunu size gösterecektir:

Art arda yapılan mezuniyet balolarında okulun en gözde kızları boyunlarına iri ve tercihen pembe renkli bir gülü, fular niyetine takıyorlar.

Sabah şekeri ünvanına sahip Özlem Yıldız siyah bluzunun en kışkırıtıcı yerine bir beyaz gül iliştirerek açıyor programını.

Televole görüntülerine göre kulak arkasına kocaman bir çiçek yerleştirmeyi tercih edenler ise, genellikle Ayşe Hatun Önal'la Ebru Destan...

SAHTE ÇİÇEKLER

Görünen o ki bu akım yavaş yavaş yayılıyor. Gece hayatının en hızlı yaşandığı kulüplere, Nişantaşı sokaklarına, Türkbükü sahillerine ve sosyal hayat modasının diğer gözde mekanlarına...

Kot ceketi ve eşofmanıyla Laila'ya giden sade yüzlü gece gezginleri bile ellerinde siyah orkidelerle ‘Kuzu Kuzu’ eşliğinde dans etmeyi seviyorlar. Chinawhite'ın kapısında birkaç dakikalığına yukarı değil, aşağı, ayaklara doğru bakarsanız durumu anlıyorsunuz: Yüksek ökçeli pabuçlar desenine ve rengine uygun sahte çiçeklerle bütünleşmiş...

Uygulama kılavuzu

  • Çiçek modası Los Angeles, Beverly Hills modasının etkisini ruhunda hisseden Türk metropol insanı tarafından çok beğenildi.

  • Favori dükkanlara gelince... Yargıcı mağazası bu sezon Havai havası estirir gibi. Çiçek desenli kıyafetler, gene çiçek motifli aksesuvarlarla birleşiyor.

  • Top Shop mağazası çiçek modasını sevenler tarafından bir aksesuvar cenneti olarak kabul ediliyor.

  • İstanbul'da Ihlamur yokuşunun marka ayakkabı butiklerinde ise vitrinler Fendi ve Prada'nın çiçeklenmiş ayakkabıları tarafından işgal edilmiş durumda, haberiniz olsun.

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!