Moda haftasının maskülen yüzleri

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul için erkek modasında da heyecan dorukta.

Haberin Devamı

Moda haftası kapsamında 13-14 kış erkek koleksiyonlarını görücüye çıkaracak dört tasarımcıya koleksiyonlarının şifrelerini ve kişisel favorilerini sordum, erkekler için tüyolar aldım.

1. Yeni erkek koleksiyonunuzu nasıl özetlersiniz?
2. Kişisel ‘olmazsa olmaz’ listenizde neler var?
3. Koleksiyondan referensla Türk erkeğine vereceğiniz öneriler neler?
4. Günlük hayatta daha tarz bir görünüm için nelere dikkat etmeli, ne giymeli?

Deli işi bir koleksiyon

Emre Erdemoğlu

1. Siyah, bordo, gri ve grinin tonları hâkim. Teması, Erotomani. Bir çeşit akıl hastalığı anlamına geliyor, adı da Eros’tan geliyor. Sürekli başkaları tarafından sevildiğini zannetmeye dair bir hastalık. Erotomani, koyu renklerin hâkim olduğu, örme, deri ve kaplamalı kumaşların birbiriyle eşleşerek kullanıldığı özel kalıplarla hazırlanılan lüks bir koleksiyon. Adı gibi gizemli.
2. Kruvaze ceket, kısa dar paça pantolon, clutch çantalar, renkli çoraplar.
3. Vücuda tam oturan slim ceket ve pantolonlar erkekleri çok daha genç ve dinamik gösteriyor. Aksesuar seçiminin daha havalı görünmede ne kadar önemli olduğunu unutmayın.
4. Aksesuarsız sokağa çıkmayın! Şık bir çanta ve gözlükle günü kurtarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hiç olmadığı kadar ciddi

Niyazi Erdoğan

1. Ceketlerin ve bununla kombinlenen gündelik, ofise uygun parçaların yoğun olduğu, hiç olmadığı kadar ciddi bir koleksiyon. Yünlerin, yüzde yüz pamuğun olduğu kumaşlar ön planda. Yün son zamanlarda dünyada yükselen bir trend. Yün sayesinde doğallığın ön planda olduğu sezonlar yakın.
2. Puf kaz tüyü montlar, yün paltolar, parlak yağmurluklar ve hatta pelerinler.
3. Doğal renk tonlarında, farklı birkaç ceket ve balıkçı yaka kazağınız olsun.
Bu ceketlerin üzerine giyebileceğiniz puf montlar, yelekler edinin. Kot pantolonlarla birlikte şıklık garanti.
4. Farklı renklerden korkmasınlar. Renk insanın moralini yükseltirken, kalabalık içerisinde fark edilmesini sağlar. Eğer çalıştığı ofiste ya da gittiği bir davette hanımlar tarafından fark edilmek istiyorlarsa detayda, aksesuarda renk kullansınlar.

Haberin Devamı

Fit kalıplı takım elbiseler

Hakan Akkaya

1. Daha özenli,  daha dikkatli şık erkeklere dair bir koleksiyon.
2. Beyaz gömlek, kaşmir palto, smokin ceket benim olmazsa olmazlarım.
3. Özellikle takım elbise giyen erkekler için tek tavsiyem, vücuda oturan fit kalıplı modelleri tercih etmeleri.
4. Önceliğiniz rahatlık olsa da kombinleri daima ceketle tamamlamaya bakın. Smart-casual her zaman garanti bir seçenek.

Kat kat, renk renk giyinin

Tolga Turan

“Katmanlı kıyafetler giymek moda olacak. Bu nedenle trikolar daha da önem taşıyacak. Her gün kullanılan denim pantolonlara, yazın chino pantolonlar alternatif olduğu gibi, kışın da tweed-yünlü karışımlar alternatif alt gruplar olacak. Dokuma pantolonların  yanı sıra örme ‘jogger’ tabir edilen rahat pantolonlar günlük kullanıma adapte oluyor. Dokulu yüzeyler ve yıkanmış, keçelenmiş yünlüler soğuk günlerde kurtarıcılarımız olacak. Erkek giyiminde renk kullanımının katlanarak artması nedeniyle de keyifli, renkli, romantik bir kış sezonu bizleri bekliyor. Erkekler için stil önerilerim aslında gayet basit: Moda kurbanı olmayın, kendi stilinize odaklanın. Tüketim toplumunun pompaladığı her ‘rüya’ya kanmayın, hislerinizi takip edin. Erkek trendleri iyice renklenmek üzerine dayalı ama öyle her parçayı farklı bir renkten seçip kombinlemek de hoş gözükmeyebilir. Renkleri tasarruflu ve dikkatli kullanın.”

Yazarın Tüm Yazıları