Moda dünyasının karanlık yüzü

Güncelleme Tarihi:

Moda dünyasının karanlık yüzü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 06:50

Podyumların pırıltılı dünyasına aım atmak birçok gencin hayallerini süsler kuşkusuz. Ama o dünyanın perde arkası hiç de öyle magazin basınında ya da kameralar karşısında göründüğü gibi değil. İşte moda dünyasında emek veren mankenlerin anlattığı şoke eden gerçekler.

Haberin Devamı

SIFIR BEDENE ŞİŞMAN DİYORLAR

Moda dünyasının karanlık yüzü

19 yaşındakİ İsveçli model Agnes Hedengard neredeyse bir deri bir kemik olmasına rağmen ajanslar tarafından kilolu bulunduğunu söyledi. Genç model "Kalçalarım fazla iri bulunuyor bazen. Kimi zaman bir ajans benimle çalışmak istiyor: Ama ölçülerimi öğrenince anlaşma bile yapmıyorlar" diye konuştu.

DAHA 16 YAŞINDAYKEN...

Moda dünyasının karanlık yüzü

Victoria's Secret modellerinden Kylie Bisutti, 2013 yılında moda dünyasındaki yaşamını anlatan kitapla olay yaratmıştı. Zaten Bisutti, mesleğine veda ettikten sonra dinine bağlı bir Hıristiyan gibi yaşamaya başlamıştı. Bisutti kitabında "Bana bütün modellerin; yeri geldiğinde üstsüz poz vermesi gerektiği söylendiğinde henüz 16 yaşındaydım" diye yazdı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFÇILARIN TACİZİ

Moda dünyasının karanlık yüzü

Bu da moda dünyasının "karanlık odalarından" biri: Sözgelimi geçen yıl ünlü fotoğrafçı Terry Richardson hakkında genç modelleri taciz ettiğine dair söylentiler ortalığı kasıp kavurmuştu.

SIRF ZAYIF KALMAK İÇİN

Moda dünyasının karanlık yüzü

Ünlü aktör Eddie Murphy'nin kızı Bria 2009 yılında ABD'de ekrana gelen bir modellik yarışmasına katılmıştı. Daha sonra konuk olduğu bir sohbet programında yarışmadaki model adaylarının ince kalmak için başvurdukları yöntemi de anlattı. Bria Murphy'in anlattığına göre genç kızlar ince kalabilmek için meyve suyuna batırdıkları pamuk topaklarını yutuyorlarmış. Bu aslında moda dünyasındaki birçok modelin kilo almadan doymak için kullandığı bir yöntemmiş. Ancak uzmanlara göre bu; kesinlikle ölümcül sonuçlara yol açabilecek zararlı bir uygulama.

Haberin Devamı

BİR DERİ BİR KEMİK KALMAMI İSTİYORLAR

Moda dünyasının karanlık yüzü

23 yaşındaKi model Rosalie Nelson, moda dünyaSının "ince kalma" baskısının geLdiği boyutları geçen yıl bir dergiye verdiği röportajda anlatmıştı. Nelson "İngiltere'nin en üNlü modellik ajanslarından Biriyle çalışıyordum. Benim daha fazla kilo vermemi istediler. Dört ay içinde altı kilo verdim. Ama bu da onlara yeterli gelmedi, biraz daha zayıflamamı önerdiler" diye konuştu.

HERKES SİZİ SEVMEZ Kİ

Moda dünyasının karanlık yüzü

Moda dünyasında kıskançlık da gizlenen bir şey değil. Mesela Kendall Jenner, aniden ve 'tepeden inme' bir şekilde moda dünyasına giriş yaptı. Ancak diğer meslektaşları onu pek de öyle yollarına kırmızı halı sererek karşılamadı. Daha ilk defilesinde saç spreyini sakladılar. Kylie Jenner onu bulabilmek için epey ter döktü.


BAKMADAN GEÇME!