Moda dünyası onu konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Moda dünyası onu konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 19:12

Galata’da Türkiye’nin ilk spor ayakkabı butiği Lastik Pabuç’u açan Can Soylu, bir kadının spor ayakkabıyla da seksi olabileceğini savunuyor. Formül şu: Kısa bir şort ya da mini etek altına boğazlı lastik pabuçlar...

Haberin Devamı

Hollywood’ta başrol oynamadıysanız takım elbise altına spor ayakkabı giymeyin

 

Lastik Pabuç adlı mağazayı açmadan önce ne yapardınız?

- Yaklaşık üç sene kadar Unitim Holding bünyesinde Harvey Nichols, Ralph Lauren ve Naked mağazalarının erkek departmanlarının satın alma sorumluluğunu yürüttüm. Bilkent İşletme üzerine Istituto Marangoni’de moda marka yönetimi mastırı yaptım.

Bir lastik pabuç mağazası açmaya nasıl karar verdiniz?

- İstanbul gibi bir metropolde daha fazla sayıda özel butik olması gerektiğini düşünüyorum. Eski işimde yurtdışından misafirler geldiğinde onları götürecek restoran, kafe, gece kulübü, müze bulabiliyordum ama bana İstanbul’da nerede cool bir mağaza var diye sorduklarında kendilerine cevap veremiyordum. Lastik pabuçlara ise çocukluğumdan beri ilgim var. Hissettiğim bu eksikliği merakımla birleştirdim diyebiliriz. Buradaki şansım şu anda da beraber çalıştığım Deniz Karaman’la tanışmam oldu, kendisi Türkiye’de sneaker kültürüyle ilgili ilk blogun (http://pabuc.wordpress.com) yaratıcısı ve gerçek bir “sneakerhead”, yani spor ayakkabı delisi.

Haberin Devamı

Dükkânda kaç farklı model var?

- 150 civarında.

Markalardan birkaç örnek verebilir misiniz?

- Sokakta çok göremeyeceğiniz, farklı modellerden oluşan bir koleksiyonumuz var. Rengârenk ve boğazlı Nike’lar, Air Max modelleri, Asics ve Onitsuka’nın enteresan renkleri... Alife gibi, Creative Recreation gibi kült markalar... Bir de tabii ünlü tasarımcıların elinden çıkma modeller var. Marc Jacobs, Balenciaga, Givenchy, Kris Van Assche...

Nerelerden topluyorsunuz?

- Her şey yurtdışından geliyor. Bazılarını kendimiz ithal ediyoruz, bazılarını Türkiye’deki distribütörler aracılığıyla alıyoruz.

Renkli modelleri ne kadar seviyorsunuz?

- Ben şahsen çok seviyorum, ama rengarenk br sneaker giydiğimde kıyafetimin geri kalanının sade olmasına dikkat ederim.

Kendi lastik pabuçlarınızı tasarlamayı düşünüyor musunuz?

Haberin Devamı

- Türkiye’de çok yetenekli ayakkabı tasarımcıları var, bunlardan biri de yakın arkadaşım Zeynep Duygulu. Yakın gelecekte kendisiyle beraber Lastik Pabuç markalı bir koleksiyon hazırlamayı ve yurtdışındaki sneaker shoplara satmayı düşünüyoruz.

Sizin kaç lastik pabucunuz var? En çok hangi marka? İlk lastik pabucunuz neydi?

- 50 kadar vardır herhalde, hiç saymadım açıkçası. En çok Nike olduğuna eminim ve ilk pabuçlarım turuncu bir çift cırt cırtlı American Eagle’dı. Favori modellerim Nike Dunk High ya da Nike Air Jordan IV.

Sizce lastik pabuç en çok neyle yakışır? Jean mi?

- Ben en çok şortla yakıştırıyorum. Özellikle hem erkek hem kadında şort altına boğazlı ayakkabılar çok hoşuma gidiyor.

Haberin Devamı

Sizce kadınlar lastik pabuçla seksi olabilir mi?

- Hem de nasıl, bence kısa bir şort ya da mini etek altına giyilen boğazlı lastik pabuçlar en az bir çift Christian Louboutin stiletto kadar seksi olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!