Mobil oyunla ‘barış’ı öğrenecekler

Güncelleme Tarihi:

Mobil oyunla ‘barış’ı öğrenecekler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 13:59

Çocuklar artık okuma-yazmadan önce ‘barış’ı öğrenecek. ‘Barış Eğitimi’ projesinin pilot uygulaması hayata geçiyor.

Haberin Devamı

Proje ile barış ve değerler eğitiminin okulöncesi çağdaki çocuklara mobil öğrenme ve oyunlaştırma yoluyla kazandırılması hedefleniyor. Kanadalı Athabasca Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi işbirliğinde başlatılan ‘Barış Eğitimi’ projesi için pilot uygulama Yakın Doğu Koleji’ne bağlı okulöncesi sınıflarda başlayacak ve sekiz hafta süreyle devam edecek.

Engelli duyarlılığı da işleniyor

Proje hakkında bilgi veren Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Zehra Altınay, “Global bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıktık. Bu doğrultuda; kendiyle ve çevreyle barışıklık, insan ve hayvan sevgisi olmak üzere dört ana temayı bilgisayar üzerinde geliştirdiğimiz oyun içerisine yerleştirdik. Farklı din, dil ve ırklara yer verilen mobil oyunumuzda engelli duyarlılığını da işliyoruz” dedi. Barış değerini eğitime entegre ederek önemli bir örnek oluşturduklarına dikkat çeken Doç. Dr. Zehra Altınay, projenin şimdiden Türkiye’den ve farklı ülkelerden ilgi gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

“Projemiz barışsız süreçlere çözüm olacak büyük ve önemli bir adım “

Barışın özellikle çocuklukta kazanılan bir değer ve algı olduğuna dikkat çeken Yakın Doğu Üniversitesi başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı ise, “Barış gibi önemli bir konuda, Athabasca Üniversitesi ile yaptığımız işbirliğinin günümüzde yaşanan ‘barışsız’ süreçlere bir çözüm sunmak minvalinde büyük ve önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Çocuklukta kazandırılan barış değerinin önemli olduğunu düşünüyor ve bu eğitimi, eğitim sürecinin bir parçası haline getirecek bir model üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!