Mobil manav Ankara’yı gezecek

Güncelleme Tarihi:

Mobil manav Ankara’yı gezecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 13:57

Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez Büyük Ankara Festivali’nde satış yaptığı ‘mobil manav’ Ankara’yı da gezerek satış yapacak. Festivaldeki taleplere göre manavı revize ettiklerini kaydeden Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Manav bir tane ile kalmaz, filo büyür” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez 7. Büyük Ankara Festivali’nde açtığı ‘Mobil Manav’ Ankara’daki merkez ilçeleri gezerek satış yapmaya hazırlanıyor. Festivalde çok sayıda vatandaşın kendilerinden ‘bizim mahallemize de gelsin’ talebinde bulunduğunu belirten Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Festivaldeki geri dönüşlere göre revize ettikten sonra mobil manav Ankara’yı gezecek” dedi. Eski bir otobüsten dönüştürülerek yapılan mobil manavın prototipinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Güven şunları söyledi:

TÜRKİYE’DE İLK OLDU

“Türkiye’de bir ilk olarak, Büyükşehir Belediyesi’nin eski bir otobüsünü, komple manava çevirdik. Büyük süpermarket zincirlerinin manav reyonundan bile büyük, içinde soğutma sistemleri olan 52 kasalı bir satış aracımız oldu.

ANKARA’NIN ÜRÜNLERİ

Haberin Devamı

Ayaş’ın domatesini, Güdül’ün biberini, Beypazarı’nın havucunu, Ankara’da doğal üretilmiş ne varsa, festival boyunca satışını yaptık. Bizim farkımız ürünün yetiştiricisinin adını da tezgaha yazmamız. Hiç bir aracı olmadan direkt üreticiden aldığımız için yazdık. Vatandaşlardan çok iyi geri dönüşler aldık. Türkiye’de örneği yoktu. Festival bizim için çok iyi oldu. Şimdi manavımızı revize ediyoruz.

MANAV FİLOSU BÜYÜR

Revize tamamlandıktan sonra mobil manav Ankara’yı gezecek. Vatandaşımızdan çok talep geldi. Festivalde bu manavdan alışveriş yapanlar ‘Batıkent’ten geliyorum, Batıkent’e de getirin. Bu manav Çayyolu’na da gelsin. Niye Oran’a gelmiyor sunuz” dediler. Manav bir tane ile kalmaz, filo büyür.”

BAŞKANIMIZ ‘TANZİMİ AÇIN’ DERSE HAZIRIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Fiyatlar, alış fiyatının 2 katından fazla olursa, her ilçede bir sebze-meyve tanzim satış mağazası açacağız” açıklamasını da hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Başkanımız ‘tanzim açarız’ demişti sonra fiyatlar düşünce o projemiz durdu, rafa kalkmadı. Bizim bu mobil manavdaki bir amacımız da aslında onun için hazırlık. Eğer bir gün başkanımızdan talimat gelirse hazır olduğumuzu da göstermek istedik. Başkanımız ‘açın tanzim satışları’ derse manavlarımız onun için de yola çıkar. Bizim şu andaki ilk hedefimiz ucuzunu değil Ankara’da üretileni mobil manavda satmak. Üreticiye destek tüketiciye de doğru ürünü ulaştıracağız. Tanzim olursa da o zaman ucuzunu sunarız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!