Mobil cihazlar için 'MEB Kelime' uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Mobil cihazlar için MEB Kelime uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 16:08

Mobil cihazlar için 'MEB Kelime' uygulaması

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) iş birliği ile hazırlanan 'MEB Kelime' adlı mobil uygulamanın tanıtımı gerçekleştirildi.

Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen programa CÜ Rektörü Prof.Dr.Alim Yıldız, Millî Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Daire Başkanı Bilal Tırnakçı, Millî Eğitim Bakanı Danışmanı İbrahim Yasak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ile öğrencileri katıldı.

CÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı'nın bilimsel katkıları ve Millî Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Daire Başkanı Bilal Tırnakçı'nın da teknik destekleriyle hazırlanan uygulama ile Türkçe kelimelerin eş anlamlarını ve yabancı kelimelerin Türkçe karşılıklarını bulabilecekler.

Millî Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, eğitimde teknolojinin kullanımı, teknolojinin eğitime uyarlanması ve çocuklarımıza teknoloji kullanılırken olması gereken ahlakı öğretmek olduğunu vurgulayarak, "Şimdiye kadar bu kısım biraz geri planda kaldı, çünkü biz teknolojiye hazırlıksız yakalandık. Bu hazırsızlığı aşabilmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza teknoloji ahlakını öğretiyor, teknolojiyi eğitimde kullandırtıyor ve teknolojiden istifade ettiriyoruz. Bunun için yaptığımız araştırmalarda şöyle bir şey gördük: TÜİK verilerine göre 2015 yılında Türk halkının aldığı cep telefonlarının yüzde 99'u akıllı telefondur. Bunun yüzde 98'i de sosyal medya ve oyun oynanmak için alınıyor. Hiç kimse konuşmak için telefon almıyor. Bu bir alan; bu alanı gerek Millî Eğitim Bakanlığı olarak gerek çalışanlarımız olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Onun için millî, eğitici ve eğlenceli uygulamalar üretelim dedik" şeklinde konuştu.

Projenin mimarlarından Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise konu hakkında bilgi vererek, "Türkçenin bayrağının dalgalandığı Sivas’ta Türkçemize hizmet etmek, yabancı kelimelerin kullanılmasını önlemek ve gençlerimizi atalarımızın dilini öğrenmeye, güzel Türkçemizi düzgün kullanmaya teşvik etmek amacı ile Millî Eğitim Bakanlığı ile protokol düzenleyerek bir program gerçekleştirdik. Programın içeriğini biz tamamladık. Amacımız; Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ta Türkçenin bayrağını dalgalandırmaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!