MOBESE'nin 31 Aralık mesaisi

Güncelleme Tarihi:

MOBESEnin 31 Aralık mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 01:13

Başkent’in 383 noktasına yerleştirilen 838 MOBESE, yılbaşı gecesinde yaşanabilecek olası trafik kazası ve asayiş olayları için kayıtta olacak. 31 Aralık gecesi KGYS, 44’er kişilik gruplar halinde 4 vardiya olarak sabah 08.00’den ertesi gün sabah 08.00’e kadar görev yapacak.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, yılbaşında vatandaşların huzurlu bir gün geçirmesi için aldığı güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardı.
31 Aralık’ta Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı şubelerde çalışan toplam 350 ekip ve bin 284 personelin yanı sıra 250 personel de yaya devriye olarak görev yapacak.
Başkent’in yılbaşına huzur içinde girmesi için sıkı güvenlik önlemleri alınırken, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS), Ankara Hürriyet’e kapılarını açarak, Başkent’in yılbaşında nasıl izleneceğini tüm detaylarıyla açıkladı.
Halk arasında MOBESE olarak bilinen KGYS, yılbaşında da yoğun mesai yapacak. 31 Aralık’ta KGYS birimi çalışanları 44’er kişilik gruplar halinde 4 vardiya olarak sabah 08.00’den ertesi sabah 08.00’e kadar görev başında olacak.

Haberin Devamı

SÜRÜCÜLERE GÖZ AÇTIRMAYACAK

Ankara’nın dört bir yanında, 383 noktada konumlandırılan 838 şehir izleme kamerası, görevli ekiplerle koordineli olarak kentin güvenliğini sağlayacak. Asayiş olaylarının yanı sıra trafik kurallarını da ihlal eden vatandaşları yakından takip edecek olan sistem, 287 şeritte plaka tarama kamerası, 300 şeritte kırmızı ışık ihlali kamerası ve 54 şeritte hız ihlali kamerasıyla birlikte trafiği tehlikeye atan sürücülere göz açtırmayacak. Ankara’nın sokak, cadde ve bulvarların görev yapacak 15 adet mobil plaka tarama aracı ise aranan ya da ihbar edilen araçların plakalarını anında tespit ederek POLNET sisteminden sorgularını gerçekleştirecek.

OLAYLARA ANINDA MÜDAHALE

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı şubelerde oluşturulan özel ekipler de yılbaşı gecesinde suç ve suçluların peşinde olacak. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimler, vatandaşların yoğun olarak bulundukları alışveriş yerleri ve çevrelerinde, umuma açık yerler ile araç ve yaya yoğunluğu olan cadde ve sokaklarda görev yapacak. Olaylara en kısa zamanda müdahale edilmesi amacıyla resmi 98 ekip ve 196 personel, sivil 46 ekip ve 13’ü yaya olmak üzere toplam 105 personel, yunus biriminde çalışan 23 ekip ve 61 personelin yanı sıra 8 tim ve 25 personelden oluşan Güven Timleri de kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, sahte para, taciz, hırsızlık gibi olaylara anında müdahale edecek.

Haberin Devamı

TRAFİKTE SIKI DENETİM

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de sürücülerin huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandıracak. Yılbaşında 158’i motorize ekip, 343’ü yaya devriye olmak üzere toplam 659 personel ile görev başında olacak trafik polisleri alkol, aşırı hız, emniyet kemeri, kış lastiği ve genel trafik kuralları denetimlerini kentin çeşitli noktalarında yoğunlaştıracak. Narkotik Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimler de uyuşturucu satışı ve kaçak içki satışına karşın yılbaşı kutlamaları sırasında denetimlerini artıracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!