MOBESE’den geriye onlar kaldı

Güncelleme Tarihi:

MOBESE’den geriye onlar kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 12:04

Kısa adı MOBESE olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu son 10 yılı aşkın bir süredir hayatımızda. Sisteme adını veren isimlerin baş harfleri ‘MOBESE’yi oluşturdu. Ancak Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmalarında gelinen aşama MOBESE ile ilgili de ilginç bir tablo ortaya koydu.

Haberin Devamı

MOBESE sisteminin çekirdek ekibinden yer alan isimlerden Basri Aktepe, ‘şifre’yi yıllar önce Hürriyet’te açıklamıştı. Anılan şifre şöyle açıklanmıştı:

MOBESE’den geriye onlar kaldı

MOBESE’nin M’si; Mustafa Hararcı, O’su; Osman Nihat Şen’i, B’si; Basri Aktepe’yi, E’si; Erim Çoban’ı, S’si; Süleyman Demirci’yi, E’si ise Erdoğan Toprakman’ı ifade ediyordu.

Anılan isimlerden Mustafa Hararcı özel sektörde faaliyet gösteriyor. Ankara’da kurulu bir şirketi bulunuyor. Şirket, bilişim sistemleri sektöründe faaliyet gösteriyor. Polis memuru olan Erim Çoban herhangi bir soruşturmaya konu olmadı. Kapatılan TİB’in eski başkanvekili Osman Nihat Şen geçen yıl tutuklandı.

Haberin Devamı

MOBESE’nin çekirdek ekibindeki isimlerden Basri Aktepe kısa süre önce tutuklandı. Süleyman Demirci, 17-25 Aralık sonrası görevden uzaklaştırıldı. Erdoğan Toprakman’ın oğlunun ise Genelkurmay’a sızan ‘emniyetçilerden’ biri olduğu gündeme gelmişti.

HARARCI: YILLAR ÖNCE AYRILDIM
Öte yandan, habere ilişkin bir açıklama yapan Mustafa Hararcı "Özel sektördeyim ve  MOBESE'nin  diger harfleri ile 12 yıldır bir kaç kez hal hatır sormanın dışında bir irtibatim olmadı. 12 yıl önce meslekten ayrıldım. Ben 15 Temmuz gecesi Genelkurmay önünde ölümden dönen birisi olarak ne bunlarla ne de mensubu olduklari söylenen FETÖ ile en ufak bir ilgim ve alakam yok" dedi.

dgokce@hurriyet.com.tr

İŞTE MOBESE’NİN ŞİFRESİ

 

BAKMADAN GEÇME!