Mobbing ile mücadale politikaları geliştirilmeli

Güncelleme Tarihi:

Mobbing ile mücadale politikaları geliştirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 11:33

Mobbing ile mücadale politikaları geliştirilmeli

Haberin Devamı


ADANA,(DHA)- POZİTİF Yaklaşım İş Hayatını Geliştirme Derneği Başkanı Mali Müşavir Özlem Pekduraner, her çalışanın mobbinge maruz kalabileceğini bu nedenle mobbing ile mücadele etmek için politikalar geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Mobbing ile ilgili farkındalığın artmasını sağlamak, kamuoyunun bu konuya dikkatini çekmek amacıyla bir değerlendirme yapan .
Dernek  Başkanı Özlem Pekduraner, "Genelde işveren ya da yönetici tarafından çalışanına yani üstün astına yönelik olarak gerçekleştirdiği psikolojik taciz, nadir de olsa çalışanın yöneticisine yani astın üstüne yönelik uygulaması olarak da  karşımıza çıkmaktadır. Aynı görevi yerine getiren  kişiler arasında da olabilmektedir. Psikolojik taciz, psikolojik terör, duygusal taciz olarak da adlandırılan mobbing, hem kamu sektöründe hem de özel sektörde yoğun olarak hissedilmektedir. İşverenlerin çalışanlarına mobbing uygulamasının en önemli nedeni, kişiyi istifaya zorlayarak, yasal haklarını vermemesidir" dedi.
Mobbing ile mücadele etmek için politikalar geliştirilmesi gerektiğini anlatan Pekduraner, "Psikolojik tacize maruz kaldığını ispat eden çalışan, iş akdinin feshinden doğan yasal olan bütün tazminatlarını alabilir. Manevi yönden yıprandığı için de manevi tazminat davası açabilir. Ayrıca çalışana, işverenin eşit davranma borcunu ihlal ettiği gerekçesiyle yüksek miktarda tazminat ödemesi sonucu da doğabilir. Hepimiz  mobbinge maruz kalabiliriz. Mobbing ile mücadele etmek için politikalar geliştirilmeli, bu konu hasır altı edilmemeli ,kamuoyu  bu konuda daha fazla bilinçlendirilmeli ve yeterli cezai yaptırımlar olmalıdır. Mobbinge maruz kalanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu 'ALO 170' mobbing şikayet hattını arayarak, destek alabilirler ve şikayetçi olabilirler" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!