MMO'dan termik santral açıklaması

Güncelleme Tarihi:

MMOdan termik santral açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 15:06

MMO'dan termik santral açıklaması

Haberin Devamı

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu, Alpu Ovası'na yapılması planlanan termik santral için basın açıklaması yaptı.
MMO Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat'ın kurul üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, enerji projelerinde son karar vericilerin enerji tesisinin yapılması düşünülen yerde yaşayanların olması gerektiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"MMO, enerji kullanımını bir insan hakkı olarak kabul etmekte ve enerjinin insanların çağdaş bir yaşam sürdürebilmesi için vazgeçilemez bir etken olduğuna inanmaktadır. Bununla birlikte enerjinin üretilirken ve kullanılırken çevreye vereceği zararında en alt seviyede tutulması gerektiğine inanır. Her projede mutlaka toplam fayda analizinin yapılması, sonucuna göre karar verilmesi gerektiğini ve enerji projelerinde son karar vericinin enerji tesisinin yapılması düşünülen yerde yaşayanlar olması gerektiğini savunur. Bu ilkelerden hareketle elektrik enerjisi ihtiyacı açısından gerekli olmayan, olası tüm önlemler alınsa bile çevreye geri dönülmez zararlar verecek ve pahalı elektrik üretecek olan Alpu Termik Santrali'nin yapılmasında hiçbir kamu yararı bulunmadığı ortadadır. MMO olarak karar vericileri, kamu kaynaklarının boşa harcanmasına neden olacak bu santral yapımından ve kamu kaynaklarının haksız kullanımına yol açacak alım garantili işletme hakkı
devri modeliyle yapılacak özelleştirmeden acil olarak vazgeçmeye çağırıyoruz."
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!