Mmo LPG Sektörünü Eğitiyor

Güncelleme Tarihi:

Mmo LPG Sektörünü Eğitiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 10:12

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI(MMO) SAMSUN ŞUBESİ’NCE “LPG OTOGAZ İSTASYONLARI TAŞIT DOLUM PERSONELİ (POMPACI) KURSU” DÜZENLENDİ.

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi’nce “LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu” düzenlendi.
İki gün devam eden eğitime oto gaz istasyonlarında çalışmakta olan 20 personel katıldı. MMO Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) Eğitmeni Makine Mühendisi Faik Yılmaz tarafından katılımcılara “LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri ve Standartlar, İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevrenin Korunması, LPG’nin Teknik Özellikleri, LPG Tesisat Elemanları ve Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar, LPG’nin Emniyetli Bir Şekilde İkmal Yapılması, Dolum Sırasında Uyulması Gereken Kurallar, LPG’nin Doldurma İşleminde Temel Kurallar, Emniyet Tedbirleri, Yangın Güvenliği, İlkyardım” konu başlıklarında bilgi aktarıldı.
Eğitimle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Semra Kolbakır “Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği”nin verdiği yetki kapsamında sektöre yönelik eğitimler düzenlediklerini, eğitimlerin oda üyelerine ve kamuoyuna yönelik olarak artarak devam ettiğini söyledi.
Eğitimin ardından yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere “LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu” sertifikası verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!