Mmo LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Mmo LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 11:06

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI(MMO) SAMSUN ŞUBESİ’NCE “LPG OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR EĞİTİMİ” DÜZENLENDİ.

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi’nce “LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Eğitimi” düzenlendi.
Çeşitli konu başlıkları ile düzenlenen eğitimin sunumu MMO Meslek İçi Eğitim Merkezi(MİEM) Kurs Eğitmeni Makine Mühendisi Seyit Ahmet Kurnaz tarafından yapıldı. Eğitime 7 makine mühendisi, 1 endüstri mühendisi, 3 inşaat mühendisi, 1 orman endüstri mühendisi, 1 orman mühendisi ve 1 ziraat mühendisi olmak üzere toplam 14 mühendis katıldı.
Kurs ile ilgili olarak basına bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ikincil mevzuatı doğrultusunda otogaz istasyonlarının çok tehlikeli iş yerleri sınıfında yer aldığına vurgu yaparak, bu istasyonlarda sorumlu müdürlük görevini üstlenecek mühendisleri İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Yangın Yönetmeliği ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu mevzuatı gereklerinin yerine getirilmesinden sorumlu olduğunu söyledi.
Otogaz istasyonu sahiplerinin sorumlu müdür istihdamına yasak savma anlayışı ile yaklaşmak yerine, yeterli fiziki alt yapı ve çalışma koşullarını oluşturarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının hem yasal mevzuat hem de bilginin paylaşımı açısından yerinde olacağını belirten Er, sektöre yönelik eğitimlerin kesintiye uğramadan devam ettirileceğini sözlerine ekledi.
Kursun sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara “LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Yetki Belgesi” verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!