MKM, konservatuvara öğrenci yetiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

MKM, konservatuvara öğrenci yetiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 12:38

MKM, konservatuvara öğrenci yetiştiriyor

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- CUMHURİYET tarihinin ilk sanat durağı olan Mamak Kültür Merkezi'nde (MKM) konservatuvar ve mesleki eğitim kursları devam ediyor. Konservatuar alanında Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği büyük ilgi görüyor. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin yoğun tercihi olan kurslar tamamen ücretsiz olarak veriliyor. 
Kurslara gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Açtığımız kurslarla insanların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştireceklerine imkan sağlıyoruz. Ayrıca üniversiteye hazırlanan gençlerimiz konservatuar kurslarımız sayesinde yeteneklerini geliştirme ve üniversite sınavlarına hazırlanma şansı buluyorö dedi.
Özel dersler için ciddi bir maddiyat harcamak gerektiğini belirten kursiyer Sena Küsmez, "MKM'de eğitmenlerimiz bizi hem üniversite sınavlarına yönelik hazırlıyor hem de hiçbir ücret talep edilmiyor. Böyle bir fırsatı sunan Başkan Akgül'e teşekkür ediyorum" dedi. Konservatuar, Türk Halk Müziği (THM) bölümünde teorik ve uygulamalı çalışmalar, ses ve çalgı dallarında icracılığa yönelik eğitimler, nota, solfej, repertuar ve uygulama, nazariyat, bağlama dersleri veriliyor. Türk Sanat Müziği (TSM) bölümünde ise nota, solfej, şan dersleri, ud, nazariyat ve diksiyon eğitimi veriliyor. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!