Mizahi çözümler

Sorun çözme yeteneğimizin yok olduğunu artık resmi olarak ilan etme zamanımız geldi bence.

Ciddiyim, hangi ara sorunlarımızı alıp “çözüyoruz” diyerek daha büyük sorunlara çevirebilme becerisine sahip olduk bunu hakikaten merak ediyorum.
Bakınız, Yeşilay, alkollü marka sponsorluğundan ötürü alkollü içki reklamı yapmakla itham ettiği spor okullarının firmalarla anlaşmalarının feshedilmesini istiyor.
Sigaralı sahnelerin mozaiklenmesinden sonra hayatımda duyduğum en akıl dışı hadise.
Gören de sanki okulun duvarına asılmış boy boy afişlerde “Her akşam yatmadan önce bir bira” sloganlı reklamlar var ya da öğrencilere her teneffüste bir kutu bira veriliyor, üç öğün “biranın faydaları” filan anlatılıyor sanacak.
Alkol ve sigara ile ilgili mizahi yönü kuvvetli çözümler bulacağınıza biraz daha az gülünç, ama yine yaratıcı fikirler sunamaz mısınız bizlere sayın yetkililer.
Bağımlılık hakikaten fena bir hadise lakin gençleri “illet”lerden uzak tutmak için bu kadar saçma sapan öneri duyunca hakikaten bir noktada insanın beyni yanıyor.
Bu arada, mozaikleme meselesinin gülünçlüğünün tekrar ve tekrar altını çizmeden üzerinden geçemeyeceğim.
Bu uygulama hâlâ devam ediyor, üzerine yeni beyanlar gelince kendimi tutamıyorum sevgili problem çözme yeteneği gelişmiş Habitus okuru.
Bu işin sigara konusunda herhangi bir caydırıcı etkisi olmadığının kanıtlanması için İngiliz bilim adamları illa araştırma mı yapmalı?
Hayır yani, bilelim. Lazımsa getirelim.

‘Mozaik gözlüğü’ne ne dersiniz?

Ha, Yeşilay’ın haklı olduğu bir konu var.
Çocukların kontrolsüzce internet kullanmalarına izin veren anne babalara, bu hareketlerinin onlara bir sigara yakıp vermekten farkı olmadığını söylüyor başkan. Kesinlikle katılıyorum.
Fakat internet bağımlılığına karşı henüz bir çözüm önerisi gelmedi.
Diyorum ki, siz hiç kendinizi yormayın, ben çözümü buldum.
Mesela, televizyonda gördüğümüz dizilerde, programlarda kontrolsüzce oyun oynayan ya da internette vakit geçiren gençleri aynen sigara gibi mozaikleyelim. Müthiş olur. Olmadı, bir “mozaik gözlüğü” icat edelim.
Zaten bu kadar saçmalık varken, gözlüğe şaşıran olacağını sanmam.
Hem televizyondaki, hem gerçek hayattaki engelleyemediğimiz “zararlı” görüntü ve alışkanlıkları mozaiklesin işte, ne güzel. Olayı günlük aksesuvar boyutuna taşıyalım. Tasarım konusunda sıkıntıya düşerlerse, Porof. Zihni Sinir kendilerine seve seve yardımcı olacaktır.
Öneri benden.
Süper bir gözlük bu, üstelik multi-fonksiyonel, takıyorsun, şu hayatta zararlı ne varsa mozaikliyor.
Mesela genç kardeşimin babası evde sigara mı içiyor? Bu öyle becerikli bir gözlük ki, babaya doğru baktığında sigarayı mozaikliyor.
Baba rakı mı içiyor? Ah-hah, gülerim size, genç kardeşim kendini hayatın zararlı alışkanlıklarından koruyan gözlüğü taktığı için bunu asla görmüyor.
Evde bilgisayar başından kalkmayan bir genç mi var? Hah hah hayt, ailenin diğer genç üyesi mozaik gözlüğü taktığı için bunu asla görmüyor, böylece toplumumuz bir genç kazanıyor.
Gözlüğün meme, popo ve dahi dekolteyi filtreleme özelliği de var.
Televizyonda cinsellik içeren sahnelerle ilgili bir sorunumuz kalmadı, lakin sokaklarda gezen mini etekli kızlarımız ilkokul çocuklarımızı zor duruma düşürmekte. Mozaik gözlüğü böyle durumlarda da nefis işe yarıyor.
Gözlüğümüzün tekel bayilerini de flulaştırma özelliği bulunmakta.
Yalnız, çocuğumuz eğer “alkollü içki isimli spor okulu”nun bir öğrencisiyse ne yapar bilmem. Her yer komple bulanık...
Siz gençleri sigara ve alkole özendirmemeye çalışıyorsunuz değil mi sayın yetkililer?
Yaptığınız her hareket sadece bu maddelerle ilgili daha çok merak uyanmasına neden oluyor. Ergenin merakı yoksa bile meraklanası geliyor yani.
Haberiniz olsun.
Yazarın Tüm Yazıları