MİTSO'ya Bakanlık'tan Milas halıları kataloğu

Güncelleme Tarihi:

MİTSOya Bakanlıktan Milas halıları kataloğu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 15:02

MİTSO'ya Bakanlık'tan Milas halıları kataloğu

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Milas el halıcılığını yeniden canlandırmak için harekete geçen ve bu kapsamda bir holdingten Milas el halılarının coğrafi işaret haklarını devralan Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MİTSO) başvurusu üzerine, 146 Milas halısının fotoğrafının bulunduğu bir dijital katalog gönderdi.

Bir holdingten Milas el halılarının coğrafi işaret haklarını ücretsiz olarak devralan MİTSO, öncelikle 700 yılı aşkın bir yöresel el sanatı olan Milas halıcılığını yeniden canlandırmak üzere girişim başlattı. Milas el halılarının zengin bir kataloğunu oluşturmak için araştırmalara başlayan MİTSO, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulunularak katalog gönderilmesi istedi. MİTSO'nun başvurusu üzerine bakanlık, içinde 146 tarihi ve özgün Milas el halılarının fotoğraflarının olduğu bir katalogun DVD'sini gönderdi. Katalogda, bazı özel koleksiyonlardan ve  Milas yöresinde yapılan alan araştırması sırasında bulunup derlenmiş veya belgelenmiş Milas halılarının fotoğrafları ile Konya ve Antalya Müzeleri ile İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi'nden, İstanbul Vakıflar Halı Müzesi'nden ve Vakıflar Halı ve Kilim Deposu'ndan seçilmiş, 17., 18., 19. ve 20. yüzyılda dokunmuş tarihi ve özgün Milas halılarından örnekler bulunuyor.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, amaçlarının Milas el halıcılığını yeniden canlandırmak olduğunu belirtip, bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!