Mitingler için özel kıyafetli 2 bin polis

Güncelleme Tarihi:

Mitingler için özel kıyafetli 2 bin polis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 21:44

Hükümet, referandum kampanyasının yoğunlaşmaya başlamasıyla birlikte mitingler için özel önlem alıyor.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı, tüm liderlerin mitinglerinde görev yapmaları için 2 bin kişilik ‘miting kuvveti’ oluşturuyor. 2 bin polis, özel kıyafetleriyle Türkiye genelinde tüm mitinglerde görev alacaklar. Bu polislerden başka sorumlu olmayacak. Özel eğitimlerine başlanan bu polisler, diğerlerinden hemen ayrılacak. Her yere gidecekler ve 300-400 kişilik gruplar halinde çalışacaklar.

BAKANLAR KURULU KARARI

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu güvenlik brifingi verdi. Genel olarak terörle mücadele çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, özelde referandum öncesinde yapılan güvenlik çalışmaları ele alındı. Toplantıda, siyasilerin yoğunluklu olarak yapacağı mitinglere yönelik bir dizi önlem alındığı bilgisi paylaşıldı. Buna göre, İçişleri Bakanlığı sadece mitinglerin güvenliğinde çalışmak üzere 2 bin kişiden oluşan bir ‘miting polisi’ kadrosu oluşturuyor. Özel kıyafetlerle diğer polislerden ayrılacak olan bu ekip, özel eğitimden geçirilecek ve Türkiye’nin her yerinde iktidar ve muhalefet liderlerinin ve temsilcilerinin yapacağı mitinglerde görevlendirilecekler. Miting alanların kontrolü, giriş çıkışları ve diğer önlemler, bu ekipten sorulacak.

Haberin Devamı

SİYASİLERE ÖZEL KORUMA

Toplantıda, referandumu sabote etmeye yönelik terör eylemlerinin önlenmesi için operasyonların sayısının arttırıldığı ve özel takip yapıldığı belirtildi. Soylu, PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin referandum öncesinde sansasyonel eylem yapma hazırlığı içinde olabileceğini ifade ederek, sadece mitingler ve liderler değil, siyasiler başta olmak üzere birçok önemli ismin özel olarak korunacağı bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!