'MİT virüsü ile ele geçirilen ByLock listesi delil olamaz'

Güncelleme Tarihi:

MİT virüsü ile ele geçirilen ByLock listesi delil olamaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 10:27

'MİT virüsü ile ele geçirilen ByLock listesi delil olamaz'

Haberin Devamı

Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da FETÖ/PDY'ye üye olmaktan tutuklu yargılanan eski Vali Yardımcısı Ersin Boylu'nun avukatı Celal Zunguldak, "MİT, ByLock sunucunun bulunduğu Litvanya'ya virüs gönderiyor ve hacker yöntemi ile bilgileri alıyor. Bu nasıl delil olarak kullanılır?" dedi.
15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası devlet kurumlarında görev yapan FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü mensuplarının tespiti, temizlenmesi ve gerekli soruşturma işlemlerinin yapılması sırasında açığa alınan Vali Yardımcısı Ersin Boylu hakkında geçen 4 Ağustos günü soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Ersin Boylu'nun örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi ve 21 Ağustos günü tutuklanarak H Tipi Cezaevi'ne konuldu. Ersin Boylu, Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edildi. Ersin Boylu hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianameade, eşi Nesrinur Boylu'nun Eylül 2006 ile Ocak 2012 tarihleri arasında Asya Katılım Bankası Anonim Şirketi'nde çalıştığı, Bank Asya logosu önünde arkadaşları ile 2 fotoğraf çektirdiği belirtildi. Ersin Boylu'nun makamında yapılan aramada, ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesinde, 2 adet FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in fotoğrafıyla Zaman gazetesi kupürü bulunduğuna işaret edildi.
Ersin Boylu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Sivaslı bir inşaat işçisi baba ile ev hanımı annenin üç çocuğundan biri olduğunu anlatan Ersin Boylu, İmam Hatip Lisesi'nde okuduğunu hatırlattı. Erzurum'da Atatürk Üniversitesi İktisat bölümünde okuduğunu, elde ettiği başarı ile Marmara Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptığını, bölümünden birinci olarak mezun olduğunu bildirdi. ByLock programını 15 Temmuz sonrası öğrendiğini savunan Ersin Boylu, bu programı kullanmadığını iddia ederek yeniden sorgulama yapılmasını talep etti. Duruşmayı izleyen Ersin Boylu'nun 5 yaşındaki oğlu, duruşma boyunca "Baba" diye seslendi. Duruşmayı izleyen Nesrinur Boylu ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Boylu'nun avukatı Celal Zunguldak ise PKK dosyalarının daha objektif ele alındığını iddia etti. Celal Zunguldak "MİT, ByLock sunucunun bulunduğu Litvanya'ya virüs gönderiyor ve hacker yöntemi ile bilgileri alıyor. Bu nasıl delil olarak kullanılır? Anayasa'da haberleşmenin gizliliği esastır deniliyor. İddianamede ByLock için gizli haberleşme programı deniliyor" diye konuştu.
Mahkeme heyeti ByLock sorgusunun yeniden yapılması ve içeriğinin tespiti için Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına, Ersin Boylu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!