'Miss İtalya 'Alice Sabatini öyle bir pot kırdı ki

Güncelleme Tarihi:

Miss İtalya Alice Sabatini öyle bir pot kırdı ki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 16:22

ÖNCEKİ gece düzenlenen İtalya Güzellik Yarışması’nda “Miss İtalya” unvanını alan, “2. Dünya Savaşı döneminde yaşamak isterdim” diye açıklama yapan 18 yaşındaki Alice Sabatini’ye tepkiler yağıyor.

Haberin Devamı

On bin başvuru üzerine yapılan elemeler sonucunda belirlenen 33 genç kız arasından İtalya’nın en güzel kadını seçilen Alice Sabatini, yaptığı gafla gündeme oturdu.
La 7 kanalında gerçekleştirilen yarışmada, seyircilerin daha iyi tanıması için Sabatini’ye bazı sorular yöneltildi.
“Hangi dönemde yaşamak isterdin?” sorusuyla karşılaşan genç kız, “2. Dünya Savaşı’nı yaşamak için 1942’de doğmuş olmak isterdim. Bu savaş, kitaplarda sayfalarca anlatılıyor, büyük büyükannem de o zamanları anlatırdı, ancak ben onu gerçekten yaşamak isterdim. Zaten bir kadın olarak askerlik de yapmak zorunda değilim ve korkmazdım” diye karşılık verdi.

Miss İtalya Alice Sabatini öyle bir pot kırdı ki


NEREDE O “BARIŞ İSTİYORUM” DİYEN GÜZELLER
Bu açıklama Twitter’da, İtalya’da o gecenin en çok konuşulan konusu haline geldi.
Ülkenin yeni güzeline tepkiler yağarken bir iletide, “Miss İtalya, 2. Dünya Savaşı’nı yaşamak istediğini söylüyor. Nerede o, ‘Dünyada barış istiyorum’ diyen eski güzeller?” yazılırken, diğerinde, “İkinci Dünya Savaşı, güzellik merkezine gidip ağda yaptırmaya benzemez tatlım” yazıldı.

Haberin Devamı


Diğer Twitter kullanıcılarının ise, “Savaşı görmek isteyen Miss İtalya, kendisini değil, fakir ve sefil İtalya’yı yansıtıyor”, “Bir ülkenin portresi işte bu. Ne kadar üzücü”, “Alice Sabatini’ye, kendisi gibi birçok genç kadının, vatanları için savaşta öldüğünü kim söyleyebilir?”, “Miss İtalya’ya şunu söylemek isterim: bugün Afganistan’da da savaş var ve kadınlar savaşmıyor. Oraya bir git istersen tatlım” gibi mesajları da dikkat çekti.
Bu arada, yarışmadan 10 bin Euro’luk eğitim bursu kazanan Alice Sabatini, Sampdoria kulübünün de sahibi olan, Yapımcı Massimo Ferrero’nun şirketinin çekeceği bir filmde rol ile oyunculuk kursu hakkı da elde etti.

Miss İtalya Alice Sabatini öyle bir pot kırdı ki


DEVLET KANALI, GÜZELLİK YARIŞMASINA SANSÜR UYGULADI
Öte yandan, 25 yıldır her Eylül ayında İtalya Güzellik Yarışmasını yayınlayan devlet kanalı RAİ, yarı çıplak bir şekilde ekranda boy gösteren kadınların bu şekilde temsil edilmesinden rahatsızlık duyan kesimlerin hassasiyetini dikkate alarak, 2 yıl önce yarışmayı yayınlamama kararı almıştı.
Bunun üzerine özel bir TV kanalı olan La 7 bunu yayınlamaya başlamıştı.

Haberin Devamı

İlk Müslüman Miss İtalya olma hayali yarım kaldı
Öte yandan, Fas asıllı İtalyan model Ahlam El Brinis de bu yılki yarışmada boy gösteren güzeller arasındaydı.
Bikini ve iç çamaşırlarıyla verdiği pozlar nedeniyle İslam’ın adını kötüye çıkarmakla itham edilen ve tehditler alan 20 yaşındaki model, “İlk Müslüman Miss İtalya” unvanına sahip olmayı hayal ediyordu. Ancak Kuzey Afrikalı güzel, yarışmada dereceye giremedi.

Miss İtalya Alice Sabatini öyle bir pot kırdı ki


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!