Misket timi

Güncelleme Tarihi:

Misket timi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 00:00

Ankara’da düzenlenen Dünya Çocuk Oyunları’nda ilk kez kullanılan Misket adı verilen seğmen kıyafetli kedi heykellerinde oluşan hasarlar Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi.

DÜNYA Çocuk Oyunları organizasyonu için hazırladığı seğmen kıyafetli kedi Misket’in heykellerinin kent genelinde tahribata uğraması Büyükşehir Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi.

Bazılarının kırılıp döküldüğü, bazılarının üzerine şekiller çizildiği Misket heykellerinde oluşan hasarların giderileceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi’nden üst düzey bir yetkili, “Gezici ekipler kent vandallarının tahrip ettiği Misket heykellerini onaracak” dedi.

Misket’in kentin maskotu haline geldiğini belirten ve Dünya Çocuk Oyunları’nda seğmen kıyafeti giydirilen kedinin çeşitli aktivitelerde kıyafetinin değiştirileceğini belirten Büyükşehir Belediyesi’nden üst düzey bir yetkili şunları söyledi:

“Dünya Çocuk Oyunları organizasyonunun tanıtımında kullanılmak üzere hazırladığımız Misket, Ankaralılar tarafından büyük bir ilgi ve sempatiyle karşılandı

Kent vandallarına tepki

Organizasyon tanıtımı için şehrin birçok köşesinde kendine yer bulan Misket’ler zamanla sadece organizasyonu tanıtma misyonundan sıyrılıp Ankara’nın maskotu olarak görülmeye başlandı.

Tamamen Ankaralılardan gelen müspet tepkiler ve talepler neticesinde Misket’in, Ankara’nın sembolü olmasına, tanıtım broşürlerinde, konser, festival ve şenliklerde Ankara’nın öğelerinden biri olarak yer bulmasına karar verildi.
Dünya Çocuk Oyunları’nın tanıtımı için hazırlanan Misket heykelleri şehir mobilyası olarak Başkent’i süslemeye devam edecek. Misket’in elinde tuttuğu bayrak kent içindeki etkinliklerin tanıtılması için birer pano işlevi görecek.”

Kırık Miskete gezici ekip

Yetkililer “Son dönemde maalesef bazı kent vandallarının Misket heykellerine zarar verdiğini tespit ettik. Misket heykellerinde bu kent vandallarının yarattığı tahribatları, oluşturulacak gezici bir ekiple gidereceğiz. Bu gezici ekip Misketler üzerine oluşan hasarları giderecek, bakım ve onarımını yapacak” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!