Mısır’da terör

Güncelleme Tarihi:

Mısır’da terör
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 22:26

MISIR’ın Tanta ve İskenderiye kentlerinde iki kilise dün terör saldırılarının hedefi oldu.

Haberin Devamı

Saldırılarda en az 44 kişi hayatını kaybederken, 118 kişi de yaralandı. Başkent Kahire’nin 94 kilometre kuzeyinde olan ve Nil Deltası’nda yer alan Tanta şehrindeki ilk saldırıda en az 27 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi de yaralandı. Kentteki St. George Kıpti Kilisesi’nin içinde Palmiye Pazarı ayini nedeniyle kilisenin kalabalık olduğu bir sırada yerel saatle 10.00’dan hemen önce bomba patlatıldı. Öğleden sonra da İskenderiye kentinde St. Mark Kilisesi önünde düzenlenen intihar saldırısında dördü güvenlik görevlisi 17 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı. Saldırıların ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi.

CANLI BOMBA

Ortodoks Kıptilerin ruhani lideri Patrik II. Tavadros’un bu saldırıdan saatler önce bu kilisede ayine katıldığı belirtildi. Patrik’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İskenderiye’deki saldırıda güvenlik güçleri tarafından kiliseye girişi engellenen intihar eylemcisinin, üzerindeki bombaları infilak ettirdiği kaydedildi.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Haberin Devamı

Öte yandan terör örgütü DEAŞ’a yakın Amaq sitesi, Tanta ve İskenderiye’deki kilise saldırılarını bu örgütün üstlendiğini yazdı. Geçtiğimiz aralık ayında Kahire’de en büyük Kıpti katedrali intihar saldırısına hedef olmuş, en az 25 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi de yaralanmıştı. Bu katliamı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

DİYANET İŞLERİ SALDIRILARI KINADI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mısır’daki saldırıları telin etti. Görmez, mesajında şunları kaydetti: “Bugün (dün) Mısır’ın Tanta ve İskenderiye şehirlerinde gerçekleşen hain terör saldırılarını telin ediyor, ölenlere başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum. İnsanın dokunulmazlığı kadar mabet masumiyeti de hem dini hem de hukuki kurallarla belirlenmiş evrensel bir ilkedir. Hangi dine ait olursa olsun bir ibadethanenin dokunulmazlığı ihlal edilemez, ibadet eden masum insanların hunharca katledilmesi asla affedilemez.”

SOMALİ’DE DE EL ŞEBAB SALDIRDI

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Savunma Bakanlığı binası yakınlarında yeni silahlı kuvvetler komutanı Muhammed Ahmed Cemali’nin konvoyunu hedef alan intihar saldırısında, aralarında askerlerin de olduğu 13 kişi öldü. 10 kişi yaralandı. Cemali’nin durumu iyi. Daynille mahallesindeki saldırıyı terör örgütü El Kaide’nin kolu El Şebab üstlendi. 

Haberin Devamı

Mısır’da terör

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!