Mısır’da 29 kişiye Türkiye için casusluk suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Mısır’da 29 kişiye Türkiye için casusluk suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 00:11

MISIR’da savcılar, 29 Müslüman Kardeşler örgütü şüphelisinin Türkiye için casusluk yaptıkları gerekçesiyle iki haftalığına gözaltına alınmalarını istedi.

Haberin Devamı

Amerikan AP’nin haberine göre dün savcılıktan yapılan açıklamada, bu 29 kişinin Türkiye’de bulunan sunucular üzerinden Mısır’dan indirimli uluslararası görüşmeler yapılmasını sağladıkları belirtildi. Şüphelilere Mısır’daki durum ile ilgili bilgi toplamak için görüşmeleri dinleme ve bunlardan alınan bilgileri Türk istihbaratına geçtikleri suçlaması yöneltildi.

MEDYA PLATFORMLARI

İndirimli görüşmelerden elde ettikleri gelirle de Mısır dışında medya platformları kurdukları iddia edildi. Savcılar, bu medya platformları üzerinden de yalan haber ve söylentiler yayılarak Mısırlıların hükümete karşı kışkırtılmaya çalışıldıklarını öne sürdü. AP ajansı haberinde ülkede yasadışı ilan edilen Müslüman Kardeşler’in desteklediği Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı 2013’te dönemin Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi’nin düzenlediği askeri darbeden bu yana Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gergin olduğunu da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!