Mısır’da SMS’le boşanma tartışması

Güncelleme Tarihi:

Mısır’da SMS’le boşanma tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2008 00:00

KAHİRELİ bir subay, SMS ile karısına üç kez "Boş ol" deyince, Mısır’da "Kısa mesaj göndererek boşanmak caiz midir" tartışması başladı.

İlginç boşanma davasına taraf olan 25 yaşındaki Mısırlı kadın, Aralık ayında mahkemeye başvurarak, "Şimdi ben boşanmış mı oldum" diye sordu. Dindar bir Müslüman olduğu bildirilen kadın mühendis, bir karar çıkana dek, 4 yaşındaki oğluyla birlikte, subay eşinden ayrı yaşayacak.

Kadının ifadesine göre, telefonda eşiyle kavga etmişler. Sonra telefon ısrarla çalmasına rağmen bir daha cevap vermeyince, ilk "Boş ol" mesajı gelmiş. "Bu sana aradığımda telefonu açman gerektiğini öğretir" diyen koca, bir başka kavganın ardından bir kez daha "Boş ol" mesajı atmış. Kocası, Üçüncü kez aynı cümleyi yüzüne söyleyince şeriat yasaları göre kadının boşanmış sayılması gerekiyor. Kadının danıştığı din adamları, "Allah katında artık boşanmış olduğunu" açıklamışlar. Eve dönmemesi ve mahkemenin de SMS ile boşanmayı geçerli saymaması durumunda, oğlununun velayetin ialamamaktan korkan kadın, "Dünya başıma yıkıldı" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!