Mirsad'ın yokluğu hiç iyi olmadı

Güncelleme Tarihi:

Mirsadın yokluğu hiç iyi olmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 15:49

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş Cola Turka'yı 81-72 mağlup ederek kupanın sahibi olan Fenerbahçe Ülker'de Mirsad Türkcan'ın sakatlığı kupa sevincinin önüne geçti.

Maçın son periyodunda sol dizinden ciddi bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Mirsad'ın kaybının çok üzücü olduğunu ifade eden Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, “Kupayı 2. kez üst üste kazanmak önemliydi bizim için. Önümüzde zorlu bir Zalgiris Kaunas maçımız var ve o maç bizim Avrupa Ligi'ndeki hedeflerimiz doğrultusunda büyük önem taşıyor. Böyle önemli bir maçtan önce Mirsad'ı kaybetmek kötü. Sezon boyunca da büyük bir kayıp. Şu anda onun sakatlığının şokunu atlatmış değiliz. Kupaya gerektiği kadar da sevinemedik. Mirsad'ın kaybı çok çok üzücü. Mirsad her zaman maça konsantre olduğunda yüreğini sahaya koyan bir oyuncuydu. Onun hırsına ve azmine ihtiyacımız vardı. Önemli maçlarımızda ona ihtiyacımız vardı. Böyle zorlu bir dönemde ondan mahrum kalmak takımımız adına iyi olmadı” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN MAÇLARI FİNAL HAVASINDA OYNADIK”

Ezeli rakipleri Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka'yı yenerek kupaya uzanmalarının taraftarlarına ayrı bir sevinç yaşattığını kaydeden Karakaş, her maçı final havasında oynadıklarını ifade etti.

Yıllardır dile getirilen, liglerde veya kupalarda finallerde “Üç büyükler”in yer almaları temennisinin Spor Toto Türkiye Kupası'nda gerçekleştiğini anlatan Karakaş, şunları kaydetti: “Biz bütün maçları gerçek bir final havasında oynadık. Banvit'i ve Galatasaray Cafe Crown'u yendik, sonunda da finalde Beşiktaş Cola Turka'yı yenerek kupaya uzandık. O bakımdan hem Beşiktaş'ı hem Galatasaray'ı yenerek kupayı kazanmak Fenerbahçelilere ayrı bir mutluluk veriyor. Ezeli rakiplerimize karşı galip gelerek kupayı aldık.

Kupanın diğer bir güzel yönü de, uzun yıllardır basketbolseverlerin dile getirdiği, gerek liglerde gerek kupalarda “Üç büyükler”in finalde oynamaları temennisi gerçekleşti. Ancak bu sene bu kupada nasip oldu. Bu da güzel bir olay. Türk sporuna mal olmuş üç büyük çınarın yarı final ve finalde karşılaşması basketbolumuz açısından sevindirici. Buna, futbolda 4. büyük denilen, Trabzonspor'un da yarı finalde katılması önemliydi.”

“HER MAÇTA BİR OYUNCUMUZ ÖN PLANA ÇIKTI...”

Takımlarının birlik, beraberlik ve uyum içinde olduğunu kaydeden Karakaş, “Her maçta bir oyuncumuzun ön plana çıkması bize galibiyeti getiren etkenlerden birisiydi” dedi.

Karakaş, “Bize her maçta bir tane oyuncumuzun ön plana çıkması galibiyetleri getiren etkenlerden birisiydi. Banvit maçında Oğuz Savaş çok iyi bir performans sergiledi. Galatasaray karşısında da Lavrinovic ön plana çıktı. Dün de Emir Preldzic ön plana çıktı. Bunun bütün temelinde yatan, takımın birlik, beraberlik ve uyum içinde olmasıdır. Her maç aynı değil farklı bir oyuncunun ön plana çıkması ve diğer takım arkadaşlarının yaptıkları mücadele galibiyeti getiren ve kupayı kazandıran olaylardan birisidir” şeklinde konuştu.

Kupa mücadelesinde kendilerini yalnız bırakmayan ve centilmence tezahürat yapan taraftarlarına da teşekkür eden Nedim Karakaş, “Kayseri'de bizi yalnız bırakmayan, yaptıkları centilmence tezahüratlarla bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Her maçta salonun 4'de 3'ünü doldurdular. Sadece Kayseri'de bulunanlar değil yakın illerden de gelenler oldu. Maçların diğer bir güzelliği de salonda bulunan Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı hangi taraftar olursa olsun, zaman zaman yan yana oturmaları sporun ve basketbolun güzelliği açısından önemliydi” diye konuştu.

Bütün takımları tebrik eden Karakaş, şimdiye kadar olmadığı kadar zevkli ve kaliteli maçlar oynandığını belirterek, “Hiçbir maç oyunun başında bitmedi. Hep son dakikalarda bitti. Kayserili basketbol severler güzel maçlar izleme şansına sahip oldular. Tüm takımları tebrik ediyorum. Şampiyon olduk, ama başka bir takım da şampiyon olabilirdi. Takımların arasındaki mücadele izleyenlere zevk verdi” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!