Mirkelam'lı Kargo ve Koray'la Serkan'ın Maskott'u

Kargo, doksanların ikinci yarısında Özlem Tekin, Şebnem Ferah, Teoman albümleriyle çıkışa geçen Türkçe rock heyecanının devamı niteliğindeydi.

Haberin Devamı

Kargo, doksanların ikinci yarısında Özlem Tekin, Şebnem Ferah, Teoman albümleriyle çıkışa geçen Türkçe rock heyecanının devamı niteliğindeydi.

1993'te ilk albümü “Sil Baştan”ı yayınlayan grubun o zamanki solisti Deniz Aytekin'di. O ilk albüm pek fark edilmedi. Ardından 96'da Koray Candemir, Serkan Çeliköz ve Burak Karataş katıldı gruba ve yeni kadroyla yaptıkları ilk albüm “Yarına Ne Kaldı”, grubun günümüze kadar uzanan kariyerinin ateşleyicisi oldu. 2000'lerin başına kadar 3 albüm daha yaparak yerlerini sağlamlaştırdılar. Daha sonra bir süreliğine ara verme kararı aldılar. O arada grubun solisti Koray Candemir'in solo projesi gündeme geldi; grubun best of albümü yayınlandı. Artık bir araya gelmezler diye düşünürken sürpriz bir şekilde 2003'te yeniden Kargo olarak devam etme kararı aldılar. Ama yeni Kargo'da bir eksik vardı; Mehmet Şenol Şişli…  Grubun sevilen birçok şarkısının söz yazarı ve basçısı nam-ı diğer MŞŞ... Serkan ve Koray'la düştüğü fikir ayrılıkları nedeniyle gruptan ayrılmak durumunda kaldı. Hatta o dönem çok kızarak kendine ait sözlere sahip şarkıların konserlerde çalınmasını engellemeye kadar götürdü işi MŞŞ.

MŞŞ'SİZ KARGO OLUR MU

Haberin Devamı

MŞŞ'siz kadrosuyla iki albüm daha yapan grubun (ki sonuncusu “Yıldızların Altında” cover bir albümdür) bir süredir sesi çıkmıyordu. Derken geçen yıl Serkan Çeliköz ve Koray Candemir gruptan ayrıldıklarını ve müzik çalışmalarına Seattle'da devam edeceklerini açıklayarak Amerika'ya uçtular. Kargo ise daha önce anlaşmazlık nedeniyle gruptan ayrılan MŞŞ'yi göreve çağırarak solist arayışına girişti. Ben yeni bir solistle Kargo'nun var olabileceğine inanmayanlardandım. Kargo ve Koray Candemir, sevenlerinin zihninde özdeşleşmişti çünkü. Yeni bir soliste direnç göstereceklerine inanıyordum. Öyle gazete ilanı ile, seçmeler yaparak falan bu işin üstesinden gelmek zordu. Keşke Kargo defterini kapatıp yeni bir proje yapsalar diye geçirdim içimden.
Ancak belki de en küçük olasılık gerçekleşti. Hem Kargo defteri kapanmadı hem de yepyeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyorlar. Nasıl mı?

KARGO YENİDEN DOĞUYOR

Haberin Devamı

Bir süre önce Kargo harıl harıl yeni solist ararken tek bir şarkıyı kaydetmek için Mirkelam'la stüdyoya girdiler. Ancak ortaya çıkardıkları iş o kadar mutlu etti ki hepsini, adeta kendilerini tutamadılar ve neredeyse Kargo'nun tüm yeni şarkılarını Mirkelam'ın solistliğinde kaydettiler. Kendiliğinden gelişen bu durum kısa sürede projeye dönüştü. Şimdi sırf bu proje için Türkiye'ye gelen ünlü prodüktör Mark Opitz'le birlikte asıl kayıtlara başlayacaklar.
Opitz, özellikle Inxs'e yaptığı albümlerle tanınıyor. Ama Kiss, Lenny Kravitz, Ray Charles, Beach Boys, Bob Dylan gibi önemli isimlerle de çeşitli vesilelerle çalışmışlığı var. Ortaya enteresan bir şeyler çıkacak gibi geliyor bana. Çok iyi bir solist olan Mirkelam için de Kargo için de yeni bir sayfa.

MASKOTT DA İDDİALI

Haberin Devamı

Bu arada Koray ve Serkan'ı Seattle'da unutmadık. Kendileri bir süre önce memlekete döndüler. Hem de ellerinde bir albümle. Seattle'da kaldıkları süre boyunca müzikal anlamda beslenen ikili hem konserler verdi orada, hem de şarkılar yazdı. Bu şarkıları  dünyaca ünlü London Bridge stüdyolarına girerek kaydettiler. Grubun adı “Maskott”, çıkış şarkılarının ve albümün adı “Tuval”. Albüm dediysem fiziki bir satış olmayacak, CD'ye basılıp piyasaya çıkmayacak. Büyük olasılıkla sanal ortamda dinleyicisiyle buluşacak olan şarkılar, dijital olarak satılacak mı yoksa ücretsiz mi olacak orası henüz belli değil.

En iyileriyle Disko Fasıl

Güzin ile Baha'nın Baha'sı Baha Boduroğlu prodüktörlüğünde yeni akım yaratmış bir seriydi Disco Fasıl. Alaturka eserler, modern düzenlemeler ve kalabalık bir fasıl grubu olarak özetleyebiliriz. Bu akım öyle sevildi ki, dinleyiciler tarafından tam beş Disco Fasıl albümü yayınlandı. İşte “En İyileriyle Disco Fasıl” da bu beş albümden 21 şarkının derlenerek dijital ortama aktarılmasıyla oluştu. O günlere kısa yoldan yolculuk yapmak ve eğlenmek için birebir. İstanbul çalgıcı ve şarkıcılarına selam olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları