Mirandes 3. La Liga takımını da eledi

Güncelleme Tarihi:

Mirandes 3. La Liga takımını da eledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 10:14

İspanya Kral Kupası çeyrek finalinde, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Espanyol'u eleyen 3. Lig takımı Mirandes, yarı finale yükseldi.

Büyük bir başarıya imza atan Mirandes, Espanyol ile deplasmanda 3-2 kaybettiği maçın rövanşında dün sahasında karşılaştı. 1-0 geriye düştüğü maçı son dakika golüyle 2-1 kazanan Mirandes, adını yarı finale yazdıran takım oldu.

Karşılaşmada Mirandes'in gollerini Infante (Dk. 57) ve Caneda (Dk. 90 2), Espanyol'un golünü Rui Fonte (Dk. 46) attı.

İlk 3 turda alt liglerdeki takımlarla karşılaşan Mirandes, 4. turda La Liga takımlarından Villarreal'i, 5. turda bir diğer La Liga ekibi Racing Santander'i elemişti.

Mirandes yarı finalde, Athletic Bilbao-Mallorca eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

"TORUNLARINA ANLATABİLECEKLER"

Mirandes'in teknik direktörü Carlos Puoso, "Futbolcular bunu torunlarına anlatabilecek. Başarı, taraftarlar dahil olmak üzere herkesin sayesinde oldu” dedi.

Puoso'nun, “Şu anda Jose Mourinho'dan daha mutluyum” sözü de ilgi çekti.

Bu arada hem farklı işlerde çalışıp hem de futbol oynayarak geçimlerini sağlayan Mirandesli futbolcular da üst tura çıkmanının sevincini yaşadı.

Mirandes, kupada yarı finale çıkarak kulüp tarihinin en büyük başarısına imza attı. Mirandes, İspanya futbol tarihinde Kral Kupası'nda yarı finale çıkmayı başaran ikinci 3. lig takımı oldu. 2001-2002 sezonunda da bir başka Üçüncü Lig takımı Figueras kupada yarı finale çıkmayı başarmıştı.

İspanyol basını da bugünkü haberlerde Mirandesli futbolcular için “kahramanlar, büyüksünüz” ifadesini öne çıkardı.

Mirandes'in bulunduğu yaklaşık 40 bin nüfusa sahip Miranda de Ebro kentinde de sabaha kadar kutlamalar yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!