Minimal invaziv jinekolojik cerrahi kursu

Güncelleme Tarihi:

Minimal invaziv jinekolojik cerrahi kursu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 12:13

Minimal invaziv jinekolojik cerrahi kursu

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Minimal İnvaziv Jinekoloji Derneği (MİJİD), Robotik Jinekolojik Cerrahi Derneği (RJCD) ve Minimal İnvaziv Jinekolojik Onkoloji Derneği (MİJOD) tarafından 'Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Kursu' gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok Mor Salon'da düzenlenen kursun açılış konuşmaları, Bölgesel Kurs Direktörü Prof. Dr. Tayup Şimşek, MİJİD adına Prof. Dr. Vedat Atay, MİJOD Genel Sekreteri Prof. Dr. Mete Güngör, AÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selahattin Kumru tarafından gerçekleştirildi.

AMELİYATHANEDEN CANLI YAYIN

Kurs direktörlüğünü Prof. Dr. Tayup Şimşek, Prof. Dr. Yakup Kumtepe ve Doç. Dr. Fatih Güçer'in yaptığı kursun birinci oturumunda, histeroskopik cerrahi konusu işlendi. Başkanlığı Prof. Dr. Selahattin Kumru ve Prof. Dr. Münire Erman tarafından gerçekleştirilen oturum sonunda, ameliyathanede laparoskopik cerrahinin uygulandığı ameliyat, katılımcılara canlı yayınla izlettirildi.

KADIN DOĞUM ALANINDA YAYGIN

Kursun, minimal invaziv cerrahi ile daha küçük kesilerle hastaların tedavi edildiği işlemleri tartışmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden kurs direktörü Prof. Dr. Tayup Şimşek, 25'i kursiyer 50 öğretim üyesinin konuşmacı olarak davet edildiğini, canlı cerrahide ameliyathaneden yayınların yapıldığını, son yıllarda laparoskopik ve robot cerrahisinin kadın doğum alanında yaygın uygulandığını söyledi. Prof. Dr. Tayup Şimşek, robotik cerrahi ve uygulamaları hakkında da bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!