Miniklere Konak Meydanı'nda ders

Güncelleme Tarihi:

Miniklere Konak Meydanında ders
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 13:47

Miniklere Konak Meydanı'nda ders

Haberin Devamı

İZMİR'in Konak İlçesi Barbaros Hayrettin İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencileri, sınıf öğretmeni Mehrem Kurt ile 'Kent bilinci ve tarihe sahip çıkalım' konulu dersi Konak Meydanın'da işledi. Meydanda Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve İstiklal Marşı'nı okuyan öğrencileri vatandaşlar alkışladı.

Üzerdlerinde Türk Bayrağı'nın simgesi ay ve yıldız bulunan kırmızı renkli tişörtleri giyen Barbaros Hayrettin İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencileri, öğretmenleri Mehrem Kurt ile 'Kent bilinci ve tarihe sahip çıkalım' konulu dersini işlemek için Konak Meydanı'na geldi. Kurt, öğrencilerine İzmir Saat Kulesi ile İzmir'in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i anlattı. Öğrenciler İzmir Valiliği'nde asılı bulunan Türk Bayrağı ve Atatürk posteri önünde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve İstiklal Marşı'nı okudu. Minik öğrencileri izleyen vakandaşlar, onları alkışladı.

Öğretmen Mehrem Kurt, "Bugün öğrencilerime tarihi anlatmak istedim. Açık alanda ve yerinde bire bir görmelerini istedim. Kendileri çok mutlu oldu. Duygu dolu anlar yaşadık. Ağaç yaşken eğilir" dedi.

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!