Miniklerden diş hastanesi ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Miniklerden diş hastanesi ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 13:21

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) 'Hastanemi geziyorum dişlerimi tanıyorum' projesi ile miniklere sağlık dağıtmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Okul çağına yeni başlayan Bayraklı Piyale İlkokulu ana sınıfı öğrencilerini hastanede misafir eden Alsancak ADSM, miniklerin diş tedavilerine olan mesafeli duruşlarını yok etmek ve diş bakımları konusunda farkındalık oluşturmak için 'Hastanemi geziyorum dişlerimi tanıyorum' sloganıyla bir projeyi daha uygulamaya koydu. Alsancak ADSM'ye davet edilen ana sınıfı öğrencileri, İdari Mali İşler Müdürü Murat Yaman, Eğitim Birimi Sorumlusu İrem Sonal ve Kalite Koordinatörü Seyhan Kılınç tarafından karşılandı. Bütün birimlerin tek tek gezdirildiği ve bilgilendirildiği minikler eğitimlerini büyük bir merak ve mutlulukla tamamladı. Ailelerin izin belgeleri ve onay formları ile birlikte ADSM Pedodonti Servisinde Dt. Özlem Açıkgöz tarafından ağız diş muayenesi yapılan miniklere ağız ve diş sağlığının önemi, doğru diş fırçalama yöntemleri anlatıldı. Ayrıca miniklere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

Haberin Devamı

Alsancak ADSM Yöneticisi Dt. Diler Yaşar "Diş sağlığının korunmasında erken yaşta bilinç kazandırılması çok önemli. Bizler Alsancak ADSM olarak birçok projeye imza attık. Çabamız sağlıklı nesiller yetiştirmek. Ama aynı zamanda miniklerin hastanemizi gezmesini, doktorlar ve çalışanlarla iletişeme geçerek hastanelerdeki çalışma sistemini tanımaları ve bu konuda fikir sahibi olmalarını da hedefliyoruz" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!