Miniklerden çevre eylemi

Güncelleme Tarihi:

Miniklerden çevre eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 13:08

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, ilkokul birinci sınıf öğrencileri, deniz kirliliği ve temiz çevreye dikkat çekmek için pankartlarla yürüyerek saksıda çiçek dağıttı. Minikler, sahilde temizlik de yaptı.

Haberin Devamı


Bodrum Bahçeşehir Okulları 1'inci sınıf öğrencileri, halkta çevre bilinci uyandırmak için Deniz Temiz Derneği'yle (TURMEPA) ortak organizasyonda buluştu. Etkinliğe, yaşları 6-7 yaşlarında olan 45 öğrenci ile TURMEPA Bodrum Temsilcileri Yaman Olgaç ve Ethem Güzelgün katıldı. İlk olarak TURMEPA temsilcileri Olgaç ve Güzelgün, çocuklara okulda temiz çevre ve yeşil dünya hakkında bilgilendirme eğitimi verdi. Ardından Ortakent-Yahşi'ye geçen minikler, ellerinde 'Ormansız yurt vatan değildir', 'Korna Çalmakla Trafik Açılmaz' ve 'Temiz Çevre Hepimiz ve Sağlımız İçin Gerekli' yazılı dövizler taşıdı.

Minik eller, kendilerini izleyen büyüklere yanlarında getirdikleri saksıda fesleğen hediye etti. Minikler, büyüklere "Lütfen çevreyi temiz tutmak için yardımcı olun" çağrısı yaptı. Sahil esnafı ve tatilciler tarafından beğeni toplayan etkinlikte çevreci minikler, Kefi Beach sahilinde mola verdi. Burada işletme tarafından ağırlanan ve dondurma ikram edilen minik öğrenciler, sahilde dinlendi. Ardından halk plajında temizlik yapmayı da ihmal etmeyen ekip, gün sonunda keyifle okullarına döndü.

Haberin Devamı


Bodrum Bahçeşehir Okulları İlkokul Müdür Yardımcısı Kaan Koylu, "Gelecek nesillere yaşanabilir, sağlıklı bir çevre bırakmak istiyoruz. Bu da ancak gelecekte bu dünya üzerinde yaşayacak genç nesillerin bilinçlendirilmesi ile mümkün olabilir. Biz de kendi üzerimize düşeni yaparak, öğrencilerimize yaşanabilir bir dünya için yapmaları gerekenler konusunda yol gösteriyoruz. Sloganımız; "denizi, havayı, doğayı temizlemenin yolu, doğayı kirletmemeyi öğretmektir" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!