Miniklerden Başkanlık Seçimi

Güncelleme Tarihi:

Miniklerden Başkanlık Seçimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 09:45

BAŞKANLIK YARIŞINDA ADAYLAR EL ELE VEREREK BİRLİK MESAJI VERDİ.

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Zaferler İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri arasında yapılan başkanlık seçimini Mehmet Eyüp Aslanoğlu kazandı.
Sınıf öğretmeni Remziye Demir tarafından hazırlıkları yapılan başkanlık seçiminde Mehmet Eyüp Aslanoğlu, Nisanur Kuşan, Mahmut Bildirici, Abdulsamet Kuşan, Alim Kutur ve Emir Bedirhan Önder kıyasıya yarıştı. Sınıfın değişik yerlerine hazırladıkları pankartları asarak arkadaşlarını ikna etmeye çalışan adaylar, mütevaziliği de elden bırakmadılar. Siyasetçilere adeta taş çıkaran adaylar, oy kullanma işlemi öncesi hep birlikte el ele tutarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Daha sonra Ali Osman İnan’ın sandık başkanlığı, Havva İlhan ve Esma Aslanoğlu’nun da sandık üyeliği yaptığı seçimler için oy kullanma işlemine geçildi. Bütün adayların fotoğraflarının yer aldığı pusulaların kullanıldığı oy işleminin ardından Mehmet Eyüp Aslanoğlu 15, Nisanur Kuşan 2, Mahmut Bildirici 2, Abdulsamet Kuşan 4, Alim Kutur 0 ve Emir Bedirhan Önder ise 6 oy aldı. Sandık sonucuna göre Mehmet Eyüp Aslanoğlu sınıf başkanı, Emir Bedirhan Önder ise başkan yardımcısı seçildi.
Seçimlerden sonra bir teşekkür konuşması yapan Mehmet Eyüp Aslanoğlu, üstlendiği görevin önemli ve zor olduğunu bildiğini belirterek, “Ben bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğime inanıyorum. Oyunlarda kavga olmasını önleyeceğim. Öğretmenimiz sınıfa gelinceye kadar, arkadaşlarımızın gürültü yapmadan beklemesini sağlamaya gayret edeceğim. Değerli arkadaşlarım, sizleri çok seviyor ve bu görevi çok iyi yapacağıma inanıyorum. Verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.
Sınıf öğretmeni Remziye Demir ise, öğrencilere demokrasi bilincini aşılamak için bir seçime gittiklerini belirterek, “Öğrencilerimiz seçim öncesi kendilerini ve yapacakları işleri anlatarak hem ikna kabiliyetlerini ortaya çıkardılar hem de özgüven kazandılar. Demokrasinin gereği olan seçimler sonucu en yüksek oyu olan bir arkadaşımız başkan seçildi. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!