Miniklerden atık sergisi

Güncelleme Tarihi:

Miniklerden atık sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 12:06

Miniklerden atık sergisi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - DEMRE Hacımusaoğlu Anaokulu öğrencileri, geri dönüşüme dikkati çekmek amacıyla atık eşyalardan yaptıkları elbiseleri giyerek defilede sundu, sergi açtı.

'Eko Okullar Projesi' kapsamında düzenlenen serginin açılışını, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Topakçı, Selma Gök ve Okul Müdürü Aysel Özkan yaptı. Sergiyi ve defileyi, öğretmenler, öğrenciler ve aileler izledi. Sergide, okulun 4- 6 yaş grubundaki 105 öğrencisinin atık maddelerden yaptığı eserler sergilendi. Seramik, toprak işleri, kağıt, metal, ağaç, karton gibi atık maddelerden yapılan tablolar, aletler ilgi çekti. Ardında trafiğe kapatılan sokakta, her öğrenci kendisi için hazırladığı atık maddelerden yapılan elbiseleri giyerek yapılan defilede yürüdü. Birer manken gibi sokağa serilen kırmızı halıda yürüyen öğrenciler, ailelerinden bol bol alkış aldı.

Hacımusaoğlu Ana Okulu Müdürü Aysel Özkan sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Doğamızı korumanın, gelecek kuşaklara aktarmanın en etkili yöntemlerinden biri, atık maddeleri geriye dönüştürmektir. Bugün bu sergide ve defilede, minik öğrencilerimizin bu konudaki çalışmalarını göreceğiz. Onların bugünkü çabalarını, çalışmalarını geleceğe taşımak hepimizin görevi olmalı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!