Minikler ilk kez sinemayla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Minikler ilk kez sinemayla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 14:32

Minikler ilk kez sinemayla tanıştı

Haberin Devamı

MUĞLA'da jandarma tarafından düzenlenen etkinlikte, bir ilkokulun öğrencileri ilk defa sinemaya gitmenin mutluluğunu yaşadı.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nca 'Kardeş Okul, Kardeş Kurum' projesi kapsamında Menteşe'deki Günlüce İlkokulu öğrencileri, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde düzenlenen etkinlikte sinemaya götürüldü. Öncesinde öğrenciler, İl Jandarma Komutanlığında, Komutan Yardımcısı Albay Numan Öksüz ve askeri personel tarafından kapıda karşılandı. 'Çocuk hakları' konulu programda Astsubay Çavuş Semiye Adakçı, minikleri bilgilendirdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Gelişimi Uzmanı Özüm Yılmaz ise çocukların haklarını anlattı.
Günlüce İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Melek Nur Demir, jandarmanın kuruluş yıldönümünde Türkiye birincisi seçilen 'Yıldızlar Soruyor Jandarmayı Bana' isimli şiiri okudu. Proje kapsamında jandarma personeli tarafından okula daha önce yapılan ziyaretler esnasında çekilen tanıtım filmi gösteriminin ardından öğrencilere, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Numan Öksüz tarafından hediye ve anı belgesi verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından bomba arama köpeği 'Cesur' çocuklara gösteri sundu. Cesur'un verilen komutları yerine getirmesi büyük ilgi gördü. Çocuklar daha sonra askeri gazinoda personel ile öğle yemeği yedi.
Daha sonra sinemaya götürülen çocuklar, "Ağabeylerimiz ve ablalarımız ile çok eğlendik. Hayatımızda ilk defa sinemaya geldik. Daha önce hiç sinemaya gitmedik. Komutanlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!