'Minik Zabıtalar' kantinleri denetledi

Güncelleme Tarihi:

Minik Zabıtalar kantinleri denetledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 15:57

'Minik Zabıtalar' kantinleri denetledi

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP'in Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan 'Minik Zabıtalar' projesi, ortaokul ve lise öğrencilerinin de dahil edilmesiyle hızla büyüyor. Tıpkı ağabeyleri gibi denetim yetkisine sahip olan minik ve genç zabıtaların kantin denetimlerine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da eşlik etti.
Şahinbey İlçesi'nde bulunan her okula ulaşmaya çalıştıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Denetim çok önemli. Zaten kendi zabıtalarımız Şahinbey İlçemizde denetimlerini aralıksız sürdürüyorlar. Bizim yaklaşık 160 tane okulumuz var. Bunların hepsini aynı anda denetleme şansı olmadığı için bunu kaynağında denetleme yoluna gidiyoruz. İlkokullarda minik zabıtalarımız, ortaokul ve liselerde ise genç zabıtalarımız aracılığı ile denetim sağlıyoruz. Okullarımızda gönüllü olarak bu işi isteyen öğrencilere bunun eğitimini verip bir zabıta timi kurduk. Bunlar sürekli olarak okullarda bulundukları için okul kantinlerinde hijyene ve diğer ürünlerin sıhhi olup olmamaları konusunda denetimlerini yapıyorlar. Sonrasında uygunsuz gördükleri bir durum olduğunda bizim zabıtalarımız ile irtibata geçerek gerekli işlemleri yapıyorlar. İnşallah bunlara gerek kalmadan kantinlerimiz ve diğer satıcılarımız yasalara uygun hareket ederse vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmesine katkı sağlamış olacaklar. Ben minik ve genç zabıtalarımıza bize sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Zabıtaların görevlerine değinen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Minik ve genç zabıtalarımızın ceza yazma yetkileri yok fakat denetim yapma yetkileri var. Yaptıkları denetim neticesinde uygun görmedikleri kanuna, yasaya, sağlığa ve hijyene aykırı olan hususları zabıta karakolları ile irtibat kurarak gerekli yasal işlemleri uygulayabiliyorlar" şeklinde konuştu.
Okudukları okullarda genç zabıta olarak görev yapan öğrenciler ise, özellikle hijyene dikkat ettiklerini ifade etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!