Minik yüreklerden Lösemili çocuklara destek

Güncelleme Tarihi:

Minik yüreklerden Lösemili çocuklara destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 12:21

Minik yüreklerden Lösemili çocuklara destek

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'ndeki Atatürk İlkokulu 4-F sınıfı öğrencileri, hem yazıp hem de oynadıkları ‘Hayat Adası' adlı tiyatro oyunundan elde edilecek geliri Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışlayacak.
Ayvalık Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı 'Hayat Adası' adlı tiyatro oyunundan elde edilecek gelir lösemili çocukların tedavileri için kullanılacak. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda 2 gün süresince 2'şer seans sahnelenen oyun, tiyatro eğitimcisi Ayşe Tosunoğlu yönetiminde 4 aylık bir çalışmanın ürünü olarak hazırlandı. Miniklerin nasıl bir dünya istediklerini anlattığı oyunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in yanı sıra veliler ve öğrenciler izledi. Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Tiyatro Kursu Usta Eğitimcisi Ayşe Tosunoğlu, çevreye, doğaya, insana duyarlı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyerek "Çocuklarımıza ‘Siz eğer senarist olsaydınız nasıl bir oyun yazardınız?' sorusunu yöneltmiştim. Bunun üzerine çocuklar ödevlerini yazıp getirdiler. Bunların içerisinden bir tanesini seçtik ve bu ödevi geliştirerek, ‘Hayat Adası' adını taşıyan güzel bir oyun çıkardık. Oyunu yazan ve sahnede oynayan çocuklarımızın amacı oyundan elde edilecek geliri LÖSEV'e bağışlamak ve Lösemi hastalığıyla boğuşan akranlarına umut olmaktır. Bu talebi onlar sundular bize. Bizde bu müthiş talebi büyük bir gururla kabul ettik ve şimdi de sahneleyerek tiyatroseverlerle paylaşıyoruz. Oyunu izleyenler istedikleri miktarlarda bağış yapıyor. Kampanyamız devam edecek ve topladığımız geliri LÖSEV'e bağışlayacağız" dedi.
'Bilge Hayat' rolüyle beğeni toplayan oyunculardan Ceylin Topuz, oyunda Sevgi, Kardeşlik, Umut, Barış ve Doğa adlarında çocuklar bulunduğunu hatırlatarak "Oyunumuzda izleyicilere, çevreyi temiz tutmanın mesajlarını vermeye çalışıyoruz. Bunun dışında dünyada sevgi, barış, kardeşlik, doğa olmazsa her türlü savaş olur. Sürekli herkes birbiriyle kargaşa içinde olur. Ama biz çocuklar güzel, yaşanılabilir bir dünya, rahatça oyun oynayabileceğimiz, nefes alabildiğimiz ve çimlere yatabildiğimiz yaşam istiyoruz" diye konuştu.
Oyunda Ateş rolünü üstlenen Berkan Eker ise dünyayı yok etmeye çalıştığını ancak karşısında bulduğu Sevgi, Kardeşlik, Barış, Doğa ve Umut tarafından amacına ulaşamadığını anlattı.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!