Minik Y.Ç.’ye AIDS’li kanı verilen mühendis bulundu

Güncelleme Tarihi:

Minik Y.Ç.’ye AIDS’li kanı verilen mühendis bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2008 19:00

Şanlıurfa’da, 1.5 yaşındaki Y.Ç.’ye verilen hastalıklı kanın sahibi olan S.K. de bulundu. Şanlıurfa Devlet Hastanesi Kan Merkezi’ne bağışladığı kanın HIV virüsü taşıdığının anlaşılması üzerine hastane yetkililerinin temasa geçtiği ve AIDS tedavisine başlandığı belirtilen 26 yaşındaki S.K.’nin mühendis olduğu ve sağlık görevlilerine yabancı uyruklu hayat kadınlarıyla ilişkiye girmesinden dolayı virüsü kapmış olabileceğini söylediği öğrenildi.

Üzerine sıcak su bulunan çaydanlığın devrilmesinin ardından ikinci derece yanık teşhisi ile yatırıldığı Şanlıurfa Devlet Hastanesi Yanık Tedavi Ünitesi’nde verilen kanın HIV pozitif olduğu belirlendikten sonra, Sağlık Bakanlığı tarafından ailesiyle birlikte Ankara’ya gönderilen Y.Ç.’nin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tedavisi sürerken; küçük çocuğa virüsün bulaşmasına yol açan kanı bağışlayan kişiye de ulaşıldı.

Mühendis olduğu kaydedilen S.K.’ye hastalık ile ilgili bilgi verildiği öğrenilirken, tedavi teklifini ise bu kişinin maddi durumunun iyi olmasından ve kamuoyuna lanse edilme korkusundan dolayı kabul etmeyerek, tedavisine kendi imkanları ile başladığı belirtildi. S.K.’nin 6 ay önce Gaziantep’te yabancı uyruklu hayat kadınıyla ilişkiye girmesinden dolayı hastalığı kapmış olabileceğini söylediği de kaydedildi.

Şanlıurfalılar, küçük çocuğa HIV virüsü bulaşan kanı bağışlayan kişinin kim olduğunu merak ederken, Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderilen başmüfettiş de soruşturmasını sürdürüyor. Şu ana kadar, Kan Merkezi’nden sorumlu Başhekim Yardımcısı Abdülkadir Göllü, bir hemşire ile bazı sağlık personellerinin görev yerlerinin değiştirildiği ve soruşturmanın sürdüğü de kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!