Minik Sıla’nın bitmeyen dramı

Güncelleme Tarihi:

Minik Sıla’nın bitmeyen dramı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 15:14

Altı yaşına gelen dek yedi ameliyat geçiren Ayşe Sıla Cengiz, annesinin desteğiyle yaşama tutunmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Evladının tedavisi için Hatay’dan Ankara’ya göçen Gülhan Cengiz, adres değişikliği nedeniyle yardım alamadıklarını söylüyor. Doğuştan fiziksel engelli Ayşe Sıla Cengiz’in kalbi delik ve hipertansiyonu var. Geçirdiği ameliyatla böbrek yetmezliği sorununu geride bırakan Sıla, diğer ameliyatlar için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. “Çocuğumun sağlığı için her şeyi yaparım” diyen anne Cengiz, kızının yaşadığı zorlukları şöyle anlattı:
“Sıla’nın tedavisi için gereken ameliyatın Devlet Hastanesi’nde yapılamayacağını söylediler. Özel bir hastaneye yönlendirildik. Ameliyat toplamda 28 bin lira tuttu. Bu paranın 20 bin lirasını bir hayırsever karşıladı. Kalan 8 bin liralık kısmı başka bir hayırsever verecekti ama vazgeçti. Borcu üstlenmek zorunda kaldım ve senet imzaladım. Adres değişikliği yaptığımız gerekçesiyle Sıla’nın devletten aldığı bakım parası da kesildi. Şu an hiçbir gelirimiz yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Haberin Devamı

Yanlış ameliyat oldu

Sıla doğuştan engelli. Ayaklarında da ortopedik sorunlar vardı. Problemi çözmek için Hatay’da özel bir hastaneye başvurduk. Orada Sıla’yı ameliyat ettiler. Ameliyattan önce ayağında sadece ortopedik sorunlar olan kızım ameliyat sonrası ayaklarını oynatamaz oldu. Biz de hastaneye dava açtık. Şu an dava devam ediyor.

Paramızı kestiler

Hatay’da olanaklar kısıtlı olduğu için Ankara’ya göç ettik. Adres değişikliği yaptığımız gerekçesiyle devletten aldığımız engelli parasını da kestiler. Paranın tekrar bağlanması için başvuruda bulunduk. Üç ay içinde bağlanacağını söylediler ama altı ay geçmesine herhangi bir gelişme olmadı. Tek gelir kaynağımız bu para. Kira ödeyemiyoruz. Sıla’yla devamlı ilgilenmem gerektiği için bir işte çalışamıyorum. Her dört saatte bir Sıla’nın midesine sonda takıp temizlemem gerekiyor. Ayrıca tansiyon hastası olduğu için 15 günde bir doktora götürüyorum. Kızımın yanından ayrılamıyorum.”

En büyük hayali oyun oynayabilmek

Kaldıkları evin penceresinden parkta oynayan çocukları gören minik Sıla, “Kuş olup onların yanına uçmak istiyorum” diyor. Sıla, en büyük hayalinin arkadaşları ile beraber oyun oynayabilmek olduğunu söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!