Minik Seher, halasının sütüyle büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Minik Seher, halasının sütüyle büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 11:27

- Konya'da doğumdan sonra yaşamını yitiren annesi Seher'in adı verilen bebeğe kendi kızını daha az emzirerek büyük fedakarlık örneği sergileyen halası, "süt annelik" yapmaya başladı - Hala Nazire Kılıç: "Annesiz kalan Seher'i emzirmek için 1 yaşındaki kızıma artık mama vermeye başladım. Yeğenimin hem halası hem de süt annesi oldum"

Haberin Devamı

KONYA (AA) - METİN BOLAT - Konya'da doğumdan sonra hayatını kaybeden annesi Seher'in adını taşıyan 23 günlük bebek, sütü yetsin diye 1 yaşındaki kızına mama vermeye başlayan fedakar halasının sütüyle büyüyecek.

İnşaat işçisi Abdurrahman Kaya (35), dokuz aylık hamile eşi Seher Naz Öğlü'yü (40) Cihanbeyli Devlet Hastanesine götürdü.

Sezaryen ile 23 gün önce bir kız çocuğu dünyaya getiren Öğlü, rahmindeki kanama durmayınca sevk edildiği Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğumdan sekiz saat sonra yaşamını yitirdi.

- Kendi kızına mama, yeğenine anne sütü veriyor

Bebeğe ise annesinin de adının bulunduğu "Amine Seher" ismi verildi. Kendisinin, en küçüğü bir yaşında dört çocuğu olan 33 yaşındaki hala Nazire Kılıç, hem Amine Seher bebeğe hem de kardeşleri Taner (8) ile Rabia'ya (2) sahip çıktı.

Haberin Devamı

Duruma fedakarca yaklaşan ve yeğenlerine kol kanat geren Kılıç, Amine Seher anne sütü alsın diye kendi kızını emzirmeye bir süre ara verdi. İlk günden itibaren emzirdiği Amine Seher'e sütü yetsin diye Kılıç, kızına artık mama veriyor.

Kiralık bir evde yaşayan ve evlatlarıyla 7 çocuğa sahip çıkan Kılıç, AA muhabirine duygularını anlattı.

- Süt annesi oldu

Bir yaşına kadar emzirdiği kızının mamayla beslenebileceğini ama Seher'in anne sütüne ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kılıç, ilk günden itibaren yeğenine hep anne şefkatini göstermeye çalıştığını dile getirdi.

Yeğeninin de kendisine alıştığını, neredeyse sadece kendi kucağında durduğunu anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Annesiz kalan Seher'i emzirmek için 1 yaşındaki kızıma artık mama vermeye başladım. Yeğenimin hem halası hem de süt annesi oldum. Kendi çocuğumu bir defa emziriyorsam Seher'i 3-4 kez emziriyorum. Gece gündüz sürekli başındayım. Onun sağlıklı büyümesi için elimden geleni yapacağım. Seher ve diğer yeğenlerim benim göz bebeğim. Kendi çocuklarımdan ayırt etmeden hepsiyle ilgileniyorum."

- "Baba, annem nerede"

Baba Abdurrahman Kaya ise eşinin yokluğuna alışamadıklarını, özellikle Rabia'nın sürekli annesini sorduğunu belirtti. Kaya, "Kızım, 'Baba, annem nerede' diye soruyor. Biz de 'cennete gitti' diyoruz ama hep ağlıyor. Hep yanında durmamı istiyor. Sağ olsun kız kardeşim, başta Seher olmak üzere evlatlarımla ilgileniyor" dedi.

Haberin Devamı

Kaya, eşinin ölümünün ardından ihmal iddiasıyla başlattığı hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını kaydetti.

Konya'da sezaryen ile doğum yaptıktan sonra kanaması durdurulamayan Seher Naz Öğlü, 24 Ekim'de sevk edildiği hastanede yaşamını yitirmiş, kadının yakınları, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!