Minik öğrencilere göz taraması

Güncelleme Tarihi:

Minik öğrencilere göz taraması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 09:24

Minik öğrencilere göz taraması

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA)- ADIYAMAN Üniversitesi kreşindeki miniklere göz taramasından geçirildi.
Üniversite Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Ali Şimşek tarafından minikler detaylı göz taramasından geçirildi. Göz taraması esnasında minik öğrencileri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, miniklerle sohbet ederek göz taramasında öğrencilere destek oldu.
Miniklerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "Burada geleceğimizin sahibi çocuklarımızın göz muayenesini yapıyoruz. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünden yola çıkarak sağlıklı bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sonuçta biz geleceğe aydınlıkla bakacaksak onların gözlerinden bakmamız lazım ve onların gözleri bizim için çok değerli. Bu sebepten dolayı da ara ara böyle taramalar yaparak, özellikle çocuklarımızın herhangi bir sağlık problemi var mı, bizim yapabileceğimiz, yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı, bu konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün de bu sebepten miniklerimizin genel göz muayenelerini yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Miniklerin göz taramasını yapan Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Şimşek ise, "Şu anda çocuklarımıza göz taraması yapıyoruz. Çocuklarda görme tembelliği veya şaşılık gibi tedavi edilebilir problemler var mı diye tedavi edilebilir yaş grubunda tarama yapıyoruz. Değerleri yüksek olan öğrencilerimizi muayeneye çağıracağız. Erken teşhis çok önemli. Çocuklarımızdan eğitim anlamında daha iyi verim alabilmemiz için onların iyi görmesi gerekiyor. İyi göremeyen çocuklardan başarı beklenemez" şeklinde konuştu
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!