Minik öğrencilerden, sigaraya karşı zafer

Güncelleme Tarihi:

Minik öğrencilerden, sigaraya karşı zafer
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 14:49

Minik öğrencilerden, sigaraya karşı zafer

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Saadet Erikoğlu İlkokulu öğrencilerinin başlattıkları proje kapsamında 60 veli sigarayı bıraktı.

Saadet Erikoğlu İlkokulu'nda okuyan öğrenciler ebeveynlerinin sigarayı bırakması için proje başlattı. Daha Sağlıklı Bir Yaşam projesi kapsamında sigarayı bırakan öğrenci velileri için ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Yeşilay Denizli Şubesi Şube Başkanı Bünyamin Yakar, okul müdürleri, öğrenci ve velileri ile birçok kişinin sigara bırakmasına yardımcı olan ve özendiren Mehmet Tok isimli vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Mehmet Çimen, proje kapsamında okullarında doğa yürüyüşü, sağlıklı beslenme gibi birçok etkinlikler düzenlediklerini, beklentilerinden çok daha fazla katılımın olduğunu ve 60 öğrenci velisinin sigarayı bıraktığını belirtti.

Türkiye'deki sigara kullanımının yasal düzenlemelerle birlikte yüzde 26'lara kadar gerilediğini belirten Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, tüm çabalara rağmen sigara kullanımında özellikle genç nüfusta artış olduğunu ifade etti. Projeyi çok önemsediğini ve başarılı bulduğunu da belirten Balcıoğlu, okulun sigarayla mücadeledeki çalışmalarını model alarak tüm ilçe geneline yayacaklarını dile getirdi.

Törende konuşan öğrenci velisi Emine Ayhan, kendisine 'Kızın için nelerden vazgeçebilirsin' sorusu sorulduğunda onun için her şeyden vazgeçebileceğini belirterek okulun yürüttüğü proje kapsamında kızı için sigarayı bıraktığını söyledi. 8 yıl önce sigarayı bırakan ve sigara parasını biriktirerek iki araba ve bir motosiklet alan Mehmet Tok da okulun başlattığı projeye katılarak destek verdi. Tok, 8 yılda her gün sigara parasını kumbaraya atarak 70 bin lira biriktirdiğini, hem sağlığına kavuştuğunu hem de tasarruf ettiğini ifade etti. Tok'un klima gaz tüplerinden tasarladığı kumbaralar ile birlikte çeşitli hediyelik eşyalar velilere takdim edildi.

Deniz TOKAT  / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!