Minik öğrencilerden duyarlı davranış

Güncelleme Tarihi:

Minik öğrencilerden duyarlı davranış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 17:30

Minik öğrencilerden duyarlı davranış

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Maarif Hareketi Projesi kapsamında Çarşamba Helvacalı İlkokulu’nda gerçekleştirilen “Harçlıklar Kumbara’da” projesi çerçevesinde ilkokul öğrencileri kendi aralarında topladıkları paralarla yardıma muhtaç bir aileye yardımda bulundu.

Çarşamba Helvacalı İlkokulu’nda gerçekleştirilen “Harçlıklar Kumbara’da” projesi kapsamında ilkokul öğrencileri kendi sınıflarında harçlıklarından belirli miktarlar ayırarak kumbarada biriktirdi. Toplanan paralarla yardıma muhtaç bir aileye yardım etme kararını alan ilkokul öğrencileri, Yeni Samsun Caddesi üzerinde ikamet eden Yıldırım ailesine kumanya yardımında bulundu. Eşini trafik kazasında kaybeden ve engelli oğluyla zor şartlar altında yaşayan Hatice Yıldırım’ın Çarşamba Kaymakamlığı tarafından yaptırılan prefabrik evine ziyarette bulundu.

Öğrencileri ve Okul Müdürü İsa Kuru’yu karşısında gören Hatice Yıldırım, öğrencilere tek tek teşekkür etti. Öğrencilerin duyarlı davranışlarından dolayı teşekkürlerini sunan engelli çocuk annesi Hatice Yıldırım, “Çocuklarımız düşünmüşler ve kendi aralarında karar vermişler. Çok sağ olsunlar.Yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum.Memnun oldum. Allah bizleri iyi kullarla karşılaştırsın. Özürlü bir çocuğum var onun maaşı ile geçinmeye çalışıyorum” dedi.

Helvacalı İlkokulu Müdürü İsa Kuru’da, “Samsun Maarif Hareketi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Harçlıklar Kumbara’da projesi çerçevesinde her sınıfta oluşturduğumuz kumbaralarda öğrencilerimiz birikimlerini yaptılar.Ciddi anlamda para biriktirdik.Daha sonra öğrencilerimizle birlikte oturduk ve bu birikimleri nasıl değerlendireceğimizi konuştuk. Onlar da 'birikimlerimizi yardıma muhtaç ailelere vermeyi istiyoruz' dediler. Sizlere ulaşarak topladığımız paralarla sizlere yardımda bulunmak istedik. Bu projeyle öğrencilerimizde yardımseverlik duygusunu yerleştirmek ve pekiştirmek istedik. Öğrencilerimizin bu kararı bizleri de çok mutlu etti. Onları kutluyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!