Minik kayakçılara buz pateni eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Minik kayakçılara buz pateni eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2013 15:08

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Erzurum'da kışın kayak yapan minik sporculara, yaz spor okulları kapsamında buz pateni eğitimi veriliyor.

Kayak il temsilcisi Bayraktar: "Türk kayağı için çalışıyoruz. Amacımız kayağın altyapısını sağlam temeller üzerine oturtmaktır"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan yaz okulları kapsamında Erzurum'da minik kayakçılara buz pateni eğitimi veriliyor.

Kayak antrenörü olarak Erzurum'a atanan Ömer Karslı, Serhat Aktaş ve Sinan Çemlek ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, kentte eğitim çalışmalarına başladı.

Spor salonlarında eğitimlerini yoğun şekilde sürdüren antrenörler, yetenek taramaları sonucunda belirledikleri yaşları 5 ile 6 arasında değişen öğrencilere yaz kamplarında çeşitli aktiviteler yaptırıyor.

Etkinlikler kapsamında, kışın kayak yapan minik öğrencilere yazın da buz pateni eğitimi veriliyor. Palandöken ilçesindeki Buz Pateni Salonu'nu dolduran minik kayakçılar, ağırlık ve güç antrenmanının yanı sıra yüzme ve cimnastik kurslarına da katılıyor.

Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün Erzurum'a atadığı üç antrenörle kayak çalışmalarının hız kazandığını belirterek, eskiden milli kayakçı olan antrenörlerin yaz kurslarında da geleceğin kayakçılarına yaz kamp çalışmaları yaptırarak, onları kış sezonuna hazırladığını ifade etti.

Kayağın önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Türk kayağı için çalışıyoruz. Amacımız kayağın altyapısını sağlam temeller üzerine oturtmaktır. İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda Erzurum'dan olimpiyat şampiyonları çıkacak. Çünkü Gençlik ve Spor Bakanlığımız Erzurum'u kış sporları olimpiyat merkezi yapmış durumda. Biz de bunun için çok çalışacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!