Minik ısırıklar küçük yudumlar

Moleküler gastronomi ya da salamlı cupcake mi dediniz?

Haberin Devamı

Derin bir oh çekebilirsiniz; neyse ki bunlar artık çoook 2012! Yüksek rakımlı uçak mönülerinden underground gastoronomiye kadar 2013’ün vitrine koydukları pek çeşitli ve hayli butik. Tek bilmeniz gereken minik minik ısırıklar ve küçük yudumların yazına girdiğiniz...

Pek yakında...

Gerilla gurme deneyimi:
ABD’lilerin yeni keşfedip buldumcuk olduklarına bakmayın. Latin Amerikalılar on yıllardır sürdürüyordu bu uygulamayı. Kel alaka bir yerde sadece özel misafirler için lezzet buluşmaları yapılıyor. İşi patlatan elbette ki sosyal medya. Ama katılabilmek için davetli listesinde
adınızın olması gerek.
Aperol: Çılgınlık henüz Türk sahillerine ulaşmadı ama sahilde güneşlenirken portakal renkli bir tsunami görürseniz kaçmayın, ağzınızı açın. İtalyanların portakalla yaptıkları bu köpüklü şarap procecco’nun papucunu fena dama attı. New York ve Londra’da bir dönemin
Campari-portakalı muamelesi görüyor .
Vahşi pirinç: Batıda ‘Wild rice’ olarak biliniyor, bu kadar moda olmasının nedeni normal pirince göre daha sağlıklı olması.

Haberin Devamı

Takibe alınması gereken 10 restoran

ALANCHA - ÇEŞME: Artık bizim de bir El Bulli’miz var. Bu yaz Çeşme’de açılan Alancha için şef Murat Bozok “El Bulli tarzı yürüyorlar, çevrelerinde kendi ürünlerini yetiştirdikleri tarlaları var. Mönülerinde sadece 28 course (tabak) bulunuyor. Sadece bu bile iddialı bir iş” diyor.
BİBER - BEBEK: Lucca’ya rakip olur mu olmaz mı derken, herkesin kitlesinin farklı olduğu, komşuluk yaptıkları ortaya çıktı. Bebek’e akıp da ‘eğlenecek yer bulamayan’ kitleye lokasyonu düzgün, manzarası güzel bir alternatif sunuyor.
LA TERAZZA - KURUÇEŞME: Reina’nın son numarası. Eğer manzarasını sevip, kitlesinden hazzetmiyorsanız teras katındaki bu yeni İtalyan restoranı tam size göre. Sanki 2000’lerin Safran’ı havasını yakalayacak gibi.
GİLE - AKARETLER: Beşiktaş’ın en tazelerinden. Harika oğlak ve kuzu incik yapıyorlar. Sahipleri yurtdışında çok iyi okullarda aşçılık öğrenmiş Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş. Tatlı olarak anasonlu dondurma geliyor, sakın geri çevirmeyin.
GAROS - BODRUM: Miam’ı Miam yapan yapan adam Garo Nisan’ın yeni balıkçısı. Istakoz, peygamberbalığı ve özellikle marine balıklarda çok başarılı. Gayrimüslim kitle artık ağırlıkla burada.
KUYUMCULAR ÇARŞISI - BODRUM: Benzetme Emre Ergani’ye ait: “Türkbükü’nde bu yıl ilginç bir yapılanma var. Divan Otel’den başlayarak eski ve yeni markaların iç içe geçtiği enteresan bir hat oluştu. Shipahoy, Arnavutköy Balıkçısı, Biber, Tango Et lokantası. Kuyumcular Çarşısı gibi. En değerli ürünlerin satıldığı dükkânlar yan yana.”
VILLAGE CAFE - ÇEŞME: Alaçatı’nın yeni gözde mahallesi Hacı memiş’te açıldı.  Bir kafe-shop... Nike gibi çok bilinen markaların çok zor bulunan özel seri ayakkabılarını satıyorlar. Harika kahvaltısı ve minik makaronları cabası.
LA BOOM TERAS - EMİRGAN: Emirgan’ın şımarık çocuğu La Boom, sefahatini bir üst kata, terasa taşıyor. İş çıkışı keyfini sabaha bağlamak isteyenler takibe alsın birkaç güne kadar açılacak.
LA MAISON - YALIKAVAK: İstanbul’un en güzel manzaralı restoranlarından La Maison bu yıl Yalıkavak’ta otel,restoran ve plaj açıyor. Açılış partisi bu akşam.
KAFEPİ - ÇEŞME: Ispanaklı sübyeyi duydunuz mu? Peki börülce piyazını? Ama eminim ki Chivas burger’i duymamışsınızdır... Aya Yorgi Koyu’ndaki Kafepi bu yaz kendini aştı ve denenmedik karışım, yapılmadık kombin bırakmıyor. Portakal ve viskiyle marine edilen köfteyle yapılan hamburgerler şu anda bu yazın en çok satanı.

Haberin Devamı

Bu yaz müzikte trend diye bir şey yok. Her yerin kendi müziği trend (İşletmeci Emre Ergani)

Takibe alınması gereken 5 bar

NEW OLD - BODRUM: Merkezdeki 300 yıllık hanı kulüp yaptılar. Geç saat eğlence mekânı oldu: 01.30’dan sonra doluyor, sabaha kadar saksofon, perküsyon ve yabancı dansçılar...
GÖZ LOUNGE - ÇEŞME: Çeşme’de kışın kalanların müdavim barı Göz, Alaçatı’nın yeni gözdesi Hacı Memiş’e bir lounge açtı. Popülerliğine bakılırsa kemik müdavim tayfayı çekmeyi başardıkları gibi bol bol da ünlü ağırlamaya başladılar.
SUPERB - BODRUM: Günün her saati sushi servisi, müzikte FG işbirliği ve süper manzara. 2019, Seventhhouse gibi efsane kulüplerin yaratıcısı Şeniz Bengüer’in yeni yerini de seveceksiniz. 
CLUB ADA - İSTANBUL: Boğaz’daki baskı arttıkça eğlence, rotayı Adalar’a çevirdi. Plaj, eğlence ve yeme-içme üçlüsünün son temsilcisi Sedef Adası’ndaki Club Ada Sedef.
SHAKERS & SHOOTERS - ÇEŞME: Türkiye’nin en iddialı kokteyl barlarından biri bu yaz Çeşme Alaçatı Port Marina’da. Shakers & Shooters’ın özelliği sizi barmen yapması. Kendi kokteylinizi kendiniz yapıyorsunuz, üstelik malzeme olarak şurup ve likör kullanmadan tamamen doğal ürünlerden yapılmış özleri kullanıyorsunuz.

Haberin Devamı

Öne çıkan trendlerden biri de artık mutfak şeflerinin barlara el koyup bizzat barmenlik yapmaları
(TURYİD Başkanı Kaya Demirer)

Yazarın Tüm Yazıları