Minik 'hukukçu' şimdi avukat

Güncelleme Tarihi:

Minik hukukçu şimdi avukat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 02:03

Bundan 15 yıl önce, ‘harçlığını erittiği’ iddiasıyla İzmir’de otobanlara yapılan zamma karşı dava açan o zamanın çocuğu Emekcan, hukuk fakültesini bitirip avukatlık brövesini aldı.

Haberin Devamı

İZMİR’de 2001 yılında o günlerde henüz ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencisi olan Emekcan Keleş, otoyollara zam yapılınca, harçlığını eritti gerekçesiyle, o yaşlar için sıra dışı bir mücadeleye başladı.

Otoyol zammı üzerine, Emekcan'ı okula götüren servis aracı da ücretini artırmış, bu yüzden de babası, Emekcan'ın harçlığından kısmıştı. Emekcan Keleş, o dönemde, "Bu zamla benim harçlığım kesiliyor, daha az kitap alıyorum" diyerek avukat olan annesi Mehrigül Keleş ve babası Mehmet Emin Keleş aracılığıyla dava açmış ve kazanmıştı. Emekcan, 2 yıl sonra otoyollar ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zammı da iptal ettirmiş ve aynı yıl Tüketiciler Birliği tarafından da "yılın tüketicisi" seçilmişti.  

‘YILLARDIR BUGÜNÜ BEKLİYORDUM’
Daha o dönemde hukukçu olmak istediğini söyleyen Emekcan Keleş, hayallerinin peşinden gidip Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve geçen yıl mezun oldu. Emekcan Keleş, mezuniyetinin ardından, erken doğumla dünyaya gelen ve HIV'li kan verilen Y.O. için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki (AİHM) mücadelesiyle tanınan avukat babası Mehmet Emin Keleş ve annesi Mehrigül Keleş'in yanında stajına başladı.

Stajını tamamlayan Keleş için önceki gün İzmir Barosu'nda tören düzenlendi. Ruhsatnamesini alarak yemin eden Emekcan Keleş'e cübbesini, anne-babası ile Baro Başkanı Aydın Özcan giydirdi. Emekcan Keleş ise "Yıllardır bu günü bekliyordum. Avukat olarak ailemle birlikte yine AİHM konularında uzmanlaşıp çalışmak istiyorum" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!