Minik eller meyve fidanı dikti

Güncelleme Tarihi:

Minik eller meyve fidanı dikti
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 15:04

Minik eller meyve fidanı dikti

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde faaliyet gösteren Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu'nun minik öğrencileri, öğretmenleri ve velileriyle birlikte 30 adet meyve ağacı fidanını toprakla buluşturdu.
Okul bahçesindeki fidan dikimine Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, eşi Miray Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Evren Ekmekçi, Ortaca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ekrem Gürhan, Mehmet Nejat Yıldız, Arıkbaşı Mahallesi Muhtarı Güzel Ceylan, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Filiz Bardakçı Öztürk de katıldı.
Etkinlikte, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri ilk olarak çalan müzikler eşliğinde bir gösteri sundu. Ardından okulun 5-6 yaş grubu öğrencileri, okul bahçesine öğretmen ve velilerinin de desteğiyle toplam 30 adet portakal, limon, erik, zeytin ve değişik meyve fidanları dikip, can suyu verdi.
Fidan dikiminde konuşan Vilayetler Hizmet Birliğ Anaokulu Müdürü Filiz Bardakçı Öztürk, öğrencilerin diktikleri fidanların ileride meyve verdiğini gördüğünde, bunu ömürlerinin sonuna kadar unutamayacakları bir anı olarak akıllarında kalacağını düşündüklerini söyledi.
Ortaca Kaymakam Fatih Ürkmezer, "Bu yaştaki çocuklar görerek, yaparak, yaşayarak öğreniyorlar. Mevsimi olması nedeniyle okulumuzda fidan dikme etkinliği düzenledik. Öğrencilerin ağaç ve doğa sevgisi kazanmasını, çevremizi korumasını sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız bahçede fidan dikerken çok eğlendiler. Aynı zamanda fidan dikim aşamalarını görerek öğrenmiş oldular. Çocukların eğitimlerindeki en önemli unsur bizzat olayın içinde olarak, yaparak, yaşayarak, deneyerek öğrenmeleridir. Okul içerisinde de eğitimlerimizi bu yöntemle gerçekleştiriyoruz. Bu yaşlarda öğrendikleri daha kalıcı oluyor. İşte bu unutamayacakları noktalardan birisi de çevre bilinci ile ağaç sevgisi. Eğlenerek öğretmek için, çevre bilinci oluşturmak için bugün böyle bir çalışma yaptık. Çocuklarımıza çevre bilincini ve ağaç sevgisini aşılamalıyız" dedi.
Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!