Minik Ece’nin ölümü kader değil, ihmal

Güncelleme Tarihi:

Minik Ece’nin ölümü kader değil, ihmal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2005 01:19

Yaşamını yitiren Ece’nin işadamı babası ve borsacı annesi, ‘Camın kırık olduğunu, yönetici dahil 5 kişi biliyordu; ama kimse bizi uyarmadı’ dedi.

APARTMANIN camlarını temizlemeye gelen işçiler, 13’üncü kattaki camın yarı aralık kalmasını sağlayacak olan vidaları takmadı. Vidasız camın tam olarak kapanmaması sonucu, esen rüzgarla alt cam kırıldı. 27 Ağustos 2005 Cumartesi günü Kızılcahamam’a tatile gitmek için evden ayrılan Temizcan Ailesi, eve döndüklerinde bu kırığın farkına varamadı. 29 Ağustos 2005 Pazartesi günü anne Hesna ve baba Emre Temizcan işte oldukları bir sırada minik Ece’nin bakıcısı, Ece’yi akşam 17.30 sularında dışarı çıkarmak istedi. 13’üncü katta olan evin kapısını açarak asansörün tuşlarına doğru yönelen bakıcı, arkasını döndüğünde minik Ece’yi göremedi. Ece’nin kırık camdan düştüğü fark edildi.

KIRIĞI BİLİYORLARDI

Ağır yaralanan Ece Fatih Hastanesi’ne, burada gerekli donanımın bulunamaması nedeniyle de sonra Başkent Hastanesi’ne gönderildi. Ece, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof.Dr.Mehmet Haberal’ın da yoğun çabalarına rağmen kurtulamadı. 30 Aralık 2003 doğumlu Ece Temizcan 30 Ağustos’ta toprağa verildi.

Baba Emre Temizcan ve anne Hesna Temizcan, ‘Camın kırık olduğunu bilen beş kişi vardı ve bize hiçbir uyarıda bulunmadı. Önlemini almak için de çaba sarf etmediler’ dedi. Temizcan Ailesi kırık camı bilen beş kişinin, apartman yöneticisi, bir yardımcısı, iki güvenlik görevlisi ve kapıcı olduğunu söyledi. ‘Bu olayda ciddi bir ihmalkarlık var. Kader değil’ diyen acılı anne-baba, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için herkese seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirterek şöyle dedi:

‘Bu olaydan sonra ertesi gün öyle güzel önlem almışlar ki. Bu, önlem alınabileceğini gösteriyor. Sonraki gün ise camı taktırdılar. Bizim isyanımız da buna. Bir şeyler olduktan sonra insanlar önlemlerini alıyorlar. Her şey güvenliğin önünde oluyor. Üç gün süresince camın kırık olduğu biliniyor ve önlem alınmıyor. Şu anda savcı bir dosya hazırlıyor. Bilirkişinin raporu doğrultusunda dava açılacak.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!