Minibüste kadına saldıran Ercan Kızılateş her an serbest kalabilir

Güncelleme Tarihi:

Minibüste kadına saldıran Ercan Kızılateş her an serbest kalabilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 17:13

Pendik’te minibüste şortlu kıza saldırısıyla gündeme gelen Ercan Kızılateş, vergi kaçakçılığı suçundan aldığı 3 yıl 9 ay cezası kesinleştiği gerekçesiyle 20 Haziran’da tutuklanmıştı. Kızılateş darbe girişiminden sonra çıkarılan KHK ile Ceza İnfaz Sisteminde yapılan değişiklik sonucu aldığı cezanın yatarı olmadığı için cezaevinden her an çıkabilir.

Haberin Devamı

Minibüste kadına saldıran Ercan Kızılateş her an serbest kalabilir

Pendik-Aydos minibüsünde 14 Haziran günü üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam’ı(21) şort giydiği için önce taciz sonra da darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı ancak ifade sonrası serbest bırakıldı.

Ancak Ercan Kızılateş’in başka bir suçtan yakalamasının olduğu ortaya çıkınca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kızılateş, 2010 yılında “Vergi Usul Kanuna Muhalefet” suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında Bakırköy 43’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sonunda 22 Kasım 2016 tarihinde Kızılateş, “Defterle ilgili kayıt ve belgelerin asıl veya suretlerini tamamen veya kısmen sahte olarak düzenleyen veya bu defterleri kullanmak suretiyle vergi kaçakçılığı” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar, İstanbul İstinaf Mahkemesi tarafından geçen Şubat ayında onanınca sanık hakkında yakalama çıktı.

Kızılateş, geçen hafta bir üniversitesini taciz ve darp edince gözaltına alınınca yakalaması olduğu ortaya çıktı ve cezaevine kondu. Ancak KHK ile değişiklik yapılan Ceza İnfaz Sistemi nedeniyle 3 yıl 9 ay hapis cezası alan KIzılateş’in cezasının yatarı yok. Bir gün kapalı cezaevinde kaldıktan sonra açıkcezaevine geçen Kızılateş’in cezaevindeki işlemlerinin ardından Denetimli Serbestlik Tedbirleri kapsamında serbest bırakılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!